Нині рейтинговий телеканал «112 Україна» заявляє, що на них тиснуть з адміністрації президента України. Мовляв, Петро Порошенко, невдоволений, що «112» обігнав у рейтингу його «5 канал». Тому з адміністрації глави держави й тиснуть на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з вимогою закрити конкурента.

Новину передає «Преса України» з посиланням на РІА Новини.

У заяві телеканалу йдеться, що адміністрація президента Петра Порошенка тисне на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з вимогою закрити канал.

Керівництво «112 Україна» вважає, що дії Наради є тиском на свободу слова.

Цій заяві передує попередження Нацради телеканалу «112». Тоді чиновники звинуватили канал в трансляції в прямому ефірі телепрограми «Шустер Live» спікерів, які активно висловлюють антиукраїнську позицію.

«За результатами моніторингу Нацради, в лютому, телеканал «112» в рамках трансляції програми «Шустер live» продемонстрував включення російського журналіста Максима Шевченка, оцінки якого носили яскраво виражений антиукраїнський характер», повідомили тоді з Нацради.

Нині ж керівництво та працівники телеканалу вважають, що на них тиснуть через АП. Кажуть, це зумовлено тим, що «112 Україна» обігнав у рейтингах «5 канал», який, відомо, належить чинному президенту України Петру Порошенку.

«З боку апарату президента Порошенка ведеться тиск на Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення з вимогою винести чергове попередження і тим самим зробити новий крок до закриття каналу», — повідомляє телеканал.

Нагадаємо, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко, заяивив, що «тиск на канал «112» це – цензура».

«Це чистої води цензура і точно не за це стояв Майдан. Відповідальність за це несе Президент України Петро Порошенко, оскільки саме він є гарантом Конституції і конституційних прав громадян, одним з яких є право на свободу думки, право на свободу слова. Ніякої війною, ніякими причинами не можна виправдати цензуру, тим більше коли вона очевидно політично надбудована», — заявив нардеп в ефірі ток-шоу «Шустер Live».

Предыдущая статьяЖиття по-новому. Або секретний бізнес Юрія Луценка
Следующая статьяЛяшко звинуватив Мельничука у скоєнні двох вбивств