Вже майже два десятки судових слухань відбулося у справі Юрія Хорта-Павленка. Його, нагадаємо, звинувають у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 294 Кримінального кодексу України.

Проте нещодавно прокуратура змінила обвинувачення. До статті про організацію масових заворушень додали ще й частину другу статті 28 Кримінального кодексу України «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією».

– Але там була така ситуація, що ніхто нікого не організовував. Спочатку прийшов Шостак, а потім Сіранчук. Хорт взагалі якогось біса запізнився, він прийшов аж тоді, коли вже принесли під приміщення облдержадміністрації шини та опудало, – розповів один із захисників Хорта Валерій Палій. – Обвинувачення має бути конкретним, а воно, виходячи із «доданої статті», не є таким. Не сумніваюся, що прокурор у майбутньому вкотре змінить свою позицію.

Кореспонденту Vlasno.info вдалося запитати у екс-голови Служби Безпеки України Валентина Наливайченка про ситуацію із «вінницьким політв’язнем» Юрієм «Хортом»-Павленком та можливі сценарії її розв’язання.

– Моя безпосередня позиція, яка стосується громадянина України Павленка — мати гарного адвоката, надійний захист, – переконаний Валентин Олександрович. – Наскільки мені відомо про ті кримінальні провадження, які розслідуються за матеріалами МВС та слідства, то статті, що йому інкримінуються, на лінії захисту мають бути чітко спростованими під час судового розгляду. Якщо нічого не виходить, то допоможемо.

 

Джерело: vlasno.info

 

Предыдущая статьяПОТЕРИ ПОЛИЦИИ ЗА СУТКИ: ЛИШИЛИСЬ ДВУХ ПИСТОЛЕТОВ И ЧЕТЫРЕ МАШИНЫ
Следующая статьяУ мережі опинилися дані про способи стеження за активністю користувачів в Інтернеті