Засідку співробітники Бориспільсько-Баришівського військового комісаріату поставили біля входу на території заводу «Фармекс-груп» перед зміною персоналу. Кожного чоловіка просять підтвердити його особу та звіряють зі списком підлеглих мобілізації з цього підприємства.

Очолив «операцію» військовий комісар Володимир Мойсеєнко.

Перезміна, за наявною інформацією, відбувається з сьомої до восьмої ранку. Першим зустріли найпунктуальнішого працівника. Чоловік каже, що йому 57 років, тому він не підлягає мобілізації, проте ніяким документом підтвердити свій вік не зміг. Громадянина в письмовій формі запросили до військомату підтвердити свій вік та відпустили на роботу. З наступним працівником теж непощастило. Того після медичної комісії військомат вже відправив на обстеження в обласну лікарню.

Незважаючи на те, що перезміна вже мала б початися, на території була підозріла тиша. Ніхто не виходив і не заходив. Чверть на восьму підійшов чоловік впевнений, що у нього «все в порядку». Отримав запрошення на медогляд і пішов скаржитися охоронцю, що той не попередив про критерії видачі повісток.

Судячи з того, що далі ніхто, крім декількох жінок, на роботу не йшов, про пост військового комісаріату охоронець повідомив усіх «кого треба». І навіть у одного з тих небагатьох, кому повістку все ж вручили, довелося забирати її назад. Після перевірки даних у телефонному режимі виявилося, що чоловік дійсно приходив у військомат та написав заяву про відмову поновлення на військовому обліку, на що має законне право.

На «чорному вході», де чергувала друга частина військоматівської групи, счинилася суперечка з працівником підприємства щодо законності дій комісарів та керівництва «Фармакс груп». Отримати повістку чи написати акт відмови від неї працівник категорично відмовився. Свою відмову чоловік пояснює тим, що він прописаний у Яготині, і стоїть на обліку в тому ж Яготинському військоматі.

А тим часом до центрально входу прибули два автобуси з персоналом. Чоловіків у них виявилось небагато, та і тих жінки намагалися сховати. Прохання вийти з автобусу для спілкування з працівниками військомату чоловіки проігнорували. Низка відмов спіткала військових і далі. Громадяни наполягають на тому, що подібна процедура є незаконною, адже повістки мають надходити на адресу місця прописки і вручатися там. Проте, у Генеральному штабі пояснили, що закон не визначає місця і способу їх вручення, тому це може відбуватись будь-де.

Незважаючи на велику кількість ухилянь та прямих відмов, декілька законослухняних українців все ж чесно отримали свої запрошення на проходження медичної комісії у військоматі. Варто наголосити, що така повістка — це не квиток в армію чи на фронт, а лише запрошення на проходження медогляду чи уточнення даних особи.

Як відбувалося вручення повісток, дивіться у сюжеті.


Джерело: tvboryspil.com

Предыдущая статьяЦена «мукачевского вопроса»: фура сигарет из Украины, доехавшая до Италии, приносит 470 тысяч евро
Следующая статьяСловакия дополнительно вооружила полицию на украинской границе