Парламент Греції схвалив законопроект про пришвидшення цивільного судочинства і оздоровлення фінансових інститутів, на чому наполягав ЄС.

Документ дозволить Афінами почати переговори із міжнародними кредиторами щодо нової програми фінансової допомоги на загальну суму у 86 млрд євро.

Запропонований урядом проект підтримали 230 депутатів, 63 — проти і п’ятеро утрималися.

Існували побоювання, що депутати від правлячої ліворадикальної партії «Сіріза» відмовляться голосувати за реформи всупереч закликам свого лідера, прем’єр-міністра країни Алексіса Ціпраса, і законопроект не набере голосів.

Серед 63 парламентарів, що таки проголосували проти реформ, — 31 депутат від «Сірізи». Це менше, ніж минулого тижня, коли парламент Греції ухвалив закон про збільшення податків і скорочення державних витрат.

Афіни
Під час голосування у парламенті під його стінами зібралися тисячі активістів. У якийсь момент у поліцію полетіли пляшки із запальною сумішшю, проте повномасштабного насильства вдалося уникнути

Дебати у парламенті супроводжувалися протестами під його стінами, що періодично переростали у сутички із поліцією.

Представники європейських інституцій, що надаватимуть Греції кредит, розпочнуть переговори у Афінах вже у п’ятницю.

Третій пакет реформ, що передбачає поетапну відмову від раннього виходу на пенсію в країні і підвищення податків для фермерів, відкладуть до серпня.

Мапа

Джерело: BBC

Предыдущая статьяАмериканский политтехнолог Януковича на службе у Кличко
Следующая статьяГройсман принял решение по скандальному кредитному закону