Представники «Правого сектору» відмовилися повідомити владі країни місцезнаходження своїх бійців, які брали участь у скандальній перестрілці в Мукачеві.

Прес-секретар 13-го батальйону «Правого сектору» Олексій Бик в ефірі телеканалу «112» визнав, що організація знає, де знаходяться розшукувані владою бійці, але не має наміру розкривати цю інформацію.

Представник «Правого сектору» зазначив, що життю бійців загрожує небезпека, і в зв’язку з цим відомості про їх місцезнаходження вирішено не передавати властям. Пан Бик додав, що його соратники почуваються добре.

Перестрілка в Мукачеві сталася на початку липня. За даними прокуратури, близько 20 озброєних людей із символікою «Правого сектору» відкрили вогонь по міліції.

В результаті були спалені кілька міліцейських машин. Були вбиті три людини, двоє з яких були бійцями «Правого сектору», а ще один — мирним жителем.

Поранення в результаті стрілянини отримали ще 14 осіб.

Після збройного конфлікту бійці «Правого сектору» відійшли в ліс. Двоє поранених згодом були затримані і доставлені в лікарню з кульовими пораненнями. Решті вдалося сховатися, проти них порушено справу про бандитизм.

Перестрілка спровокувала відкритий конфлікт «Правого сектору» з владою України. Спецслужби вирішили провести в регіоні спецоперацію, і керівник організації Дмитро Ярош пообіцяв чинити опір.

«Правий сектор» також виступив за відставку президента Петра Порошенка і пригрозив владі масовими акціями протесту. Однак ближче до кінця місяця він заявив, що вирішив відмовитися від радикальних дій, щоб не дестабілізувати ситуацію.

Джерело: BBC

Предыдущая статья«Радикальний» віце-прем’єр незаконно забудовує один з Печерських пагорбів
Следующая статьяВ Артемовске по-прежнему разливают шампанское Януковича