Парламент должен исправить ошибку, совершенную президентом Порошенко. 

Об этом в эфире ток-шоу Наташи Влащенко Люди. Hard Talk заявил экс-министр обороны Анатолий Гриценко.

«Цього тижня ряд громадських та політичних діячів звернулись до президента, щоб він не підписував зміни до конституції в сфері децентралізації.

Парламенту треба почитати Конституцію і дізнатись для себе, що ми живемо не в президентській, а в парламентсько-президентській країні. Що це означає? В Конституції записано, що засади зовнішньої політики визначає парламент, а не президент.
Якщо президент під тиском Путіна, Олланда чи Меркель зробив стратегічну помилку, погодившись на децентралізацію країни, то парламент повинен виправити цю помилку. Не дати 300 голосів і залишити Україну цілісною. Інакше — прощення всім тим, хто вбивав, і ми ще будемо безкінечно платити бандитам», — заявил Гриценко.

Политик уверен, что президент будет продавливать изменения в Конституцию, хотя как гражданин должен быть заинтересован в том, чтобы голосование провалилось.

«Думаю, президент зробить все, щоб зібрати 300 голосів. Якщо порівнювати значимість того, що зараз відбувається з законами 16 січня, то зараз це більш стратегічна помилка, бо щоб відіграти зміни в Конституцію назад, знадобиться, як мінімум, рік. Не можна прощати бандитів. Не можна капітулювати перед Путіном», — подчеркнул он.

«От Кучма і Кравчук були хитріші. Вони підписували в Москві все, що завгодно, а потім розводили руками і казали: «Парламент не підтримав». Так і потрібно зробити Порошенкові», — посоветовал Гриценко.

Источник: pl.com.ua

Предыдущая статьяСвидетель рассказал, как Еремеев получил смертельную травму
Следующая статьяДиректор парка Горького украл из бюджета Харькова четверть миллиона гривен