На грецькому острові Лесбос склалася вкрай складна обстановка у зв’язку з напливом тисяч мігрантів, які прибувають, в основному, з Близького Сходу та Північної Африки. Значну частину серед них займають і біженці з Афганістану. Вимушені переселенці встановили сотні наметів по всьому острову і чекають можливості переправитися в Пірей, звідки вони змогли б продовжити свій шлях до Німеччини, пишуть Дни.ру.

При цьому навколо імпровізованих містечок біженців утворилася бруд і антисанітарія, потік туристів на острів різко скоротився. Мігранти кілька разів намагалися захопити пороми, і протистояти їм вдалося лише завдяки втручанню поліцейського спецназу. При цьому влада не встигає зареєструвати і зібрати дані всіх мігрантів.

Все це викликає несхвальну реакцію місцевих жителів, яка часом доходить до крайніх, незаконних проявів. Зокрема, двоє молодих людей 17 і 19 років з міста Мітіліні, озброївшись пляшками із запальною сумішшю, напали на табори біженців.

Рано вранці в неділю в муніципальному парку Мітіліні 17-річний підліток кинув саморобний «коктейль Молотова», в результаті поранення отримав 30-річний мігрант, передає РІА Новини з посиланням на грецьку поліцію. Після цього двоє молодих людей переїхали в інший парк і кинули ще дві саморобні запалювальні суміші в мігрантів.

Молодих людей затримали, проти них порушено кримінальну справу. Підліткам пред’явлено відразу кілька звинувачень, включаючи порушення закону про зброю і вибухових речовинах, расизм і заподіяння тілесних ушкоджень. Крім того, справу порушено також проти матері 17-річного підлітка за те, що вона залишила неповнолітнього без нагляду.

За оцінками експертів, ситуація з нелегальними мігрантами в Євросоюзі є найгіршою в регіоні з часів Другої світової війни, а деякі аналітики порівнюють відбувається з Великим переселенням народів, яке за період з IV по VII століття повністю змінило вигляд Європи. Тільки з початку 2015 року до Європи прибули близько 350 тисяч біженців і це число продовжує постійно зростати.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяБорги і дефолт України: про різницю між заявами і реаліями
Следующая статьяЯк нині купити «права»: корупційні схеми і розцінки