РФ і ЄС домовилися про умови зимового пакета поставок газу Україні Росія і Євросоюз домовилися про умови зимового пакета поставок газу Україні.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марош Шефчович, інформує Інтерфакс.

За словами російського міністра, консультації пройшли в діловому і конструктивному форматі, а ключовим питанням обговорення було надійне проходження зими.

Новак підтвердив, що Росія готова надати Україні знижку на газ на зимовий період для формування вартості газу на рівні сусідніх країн, наприклад, таких як Польща.

У свою чергу глава «Газпрому» Олексій Міллер, який теж брав участь у переговорах, уточнив, що Євросоюз може виділити Україні $500 млн.

«Це дасть Україні можливість закачати ще 2 млрд кубометрів газу… $500 млн підуть чітко на купівлю газу у «Газпрому», – сказав Міллер.

При цьому глава «Газпрому» нагадав позицію російської сторони, що цього все одно не достатньо, тому що необхідні запаси повинні скласти 19 млрд кубометрів.

Як повідомляв INSIDER, раніше глава Нацбанку України Валерія Гонтарєваповідомила, що «Нафтогаз» отримає для закупівлі газу кредит у розмірі $300 млн від ЄБРР, IFC (МФК, Міжнародна фінансова корпорація) виділить ще $200 млн.

Раніше директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко повідомив, що компанія планує закачати в ПСГ до 15 жовтня 16 млрд куб. м газу.

За даними ПАТ «Укртрансгаз», за станом на 8 вересня в підземних сховищах України перебувало 14,81 млрд кубометрів газу.

Джерело: INSIDER

Предыдущая статьяОтметили независимость с кальяном, шабашем и дракой: в Кирилловке начудили харьковский прокурор Возруд и его дама сердца — дочь судьи хозяйственного суда ПРИСЯЖНЮК
Следующая статьяСМИ: Еще полсотни банков могут признать проблемными