Українські метеорологи заявили, що не згодні з прогнозами, у яких передбачається настання ранньої та холодної зими.

Офіційні прогнози зовсім інші —  тепла і осінь, і зима. Про це газеті «Експрес» повідомила, зокрема, завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

— Ні осінь, ні зима холодними не будуть. Я можу впевнено твердити: температури матимемо плюсові, – сказала Вазіра Мартазінова. — Приморозки в окремі дні можливі з другої половини жовтня, але загалом жовтень буде теплим, переважно температура становитиме близько
10 градусів.

Природне зниження температури зміниться потеплінням наприкінці листопада – на початку грудня, коли буде 5 — 7 градусів тепла.

Метеорологи обіцяють сніжний і морозний Новий рік. Лютий ж очікується м’яким і з незначними опадами.

Тоді звідки ж цими днями прийшло таке різке й несподіване похолодання? І чи не розходиться теперішній синоптичний сценарій із довгостроковим прогнозом погоди?

— Кілька циклонів злилися в один і сформували на північному заході Європи потужний циклон великого діаметру, який з півночі й затягнув дуже холодне повітря. От вам і причина таких погодних «гойдалок», які ми спостерігаємо, — пояснилаЛюдмила Савченко, начальник вiддiлу метеорологiчних прогнозiв Укргiдрометцентру. — Така погода утримається до кінця цього тижня.

Загалом температура повітря вночі опускатимуться до 6 — 12 градусів тепла, удень на частині території країни (захід, центр, північ) буде 15 — 20, на півдні та сході — до 28 — 30 градусів
тепла. Це можна буде вважати настанням бабиного літа.

— А потім що?

— А потім чекайте повернення тепла. Загалом вересень і жовтень будуть теплими, тож не варто засмучуватися через теперішній холод — гардероб ще рано змінювати на осінній!

Лариса ПЕЦУХ

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяЧерез наплив біженців Німеччина вирішила відновити прикордонний контроль
Следующая статьяПорошенко анонсував «рішучі кроки» для підвищення рівня життя з 1 січня