На сьогодні більше 60% українських громадян підтримують вступ України в НАТО.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, цитує 5 канал.

«Євроатлантичний вибір з перспективою членства в НАТО отримує, і це надзвичайно важливо, зростаючу підтримку в українському суспільстві. Уявіть собі, що два роки тому курс на євроатлантичну інтеграцію підтримали 16% українців. Рік тому ця цифра стрімко наближалася до 50%. Зараз кількістьукраїнців, які підтримують Євроатлантичну інтеграцію, вже перевищує 60%», — сказав глава держави.

За словами Порошенка, після проведення необхідних реформ у державі, він прийме рішення про проведення всенародного референдуму щодо вступу України в НАТО. «І коли ми створимо всі умови через реформування країни для відповідності країни критеріям для членства в НАТО, мною буде прийняте рішення про проведення всенародного референдуму, і таким чином буде зафіксована воля українського народу», — зазначив Президент.

Нагадаємо, як заявляв Петро Порошенко вчора, Україна наразі не готова бути членом Північноатлантичного альянсу, як і НАТО не готове прийняти Україну.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяНовий прогноз для гривнi
Следующая статьяУкраїна може розраховувати на практичну підтримку НАТО — Генсек