Кримські татари готові померти, але не пропустять жодного  вантажу до Криму. Про це в ексклюзивному коментарі  ІБ “Правий” заявив один з ініціаторів “продуктової блокади” Криму Ленур Іслямов.

Він пояснив, що станом на ранок 22 вересня, у штабі акції “продуктової блокади” нарахували десятки крупних українських компаній, які постачали продукти до Криму. Як свідчить документ, переданий ІБ “Правий” зі штабу акції протесту, у списку є чимало крупних українських та іноземних гіпермаркетів. Зокрема, Миронівський хлібопродукт, АТБ, Auchan, Metro Cash&Carry, Novus, Сільпо, Фуршет, Велика Кишеня, Епіцентр та багато інших.

“Не важливо, скільки цих компаній. Головне для нас, що кордон на замку. Ми знаємо, які це компанії. Тепер кожен бізнесмен, який вважає, що може спокійно торгувати з Кримом, має почути, що жоден вантаж на півострів не пройде. Ми фіксуємо усі компанії, які постачають продукти до Криму, щоб громадськість знала і тиснула на них. Щоб у них навіть думки не виникали їхати в Крим”, – наголосив активіст.

Наразі активісти з числа кримських татар вже почали інформувати компанії-перевізники про свої вимоги. За результатами двох днів блокування, починаючи з 12:00 20 вересня, не було пропущено до Криму жодної вантажівки з України.

Ленур Іслямов звернувся до українських компаній із закликом приєднатись до блокування Криму.

“Я хочу попросити їх, щоб вони послухали своє серце, а не прагнення наживи. Наші серця і серця бізнесменів України мають битись в один такт, якщо вони вважають, що ми одна країна. Ми, кримські татари, тут помремо, а жоден вантаж не проїде. Або вони з нами на одній хвилі, або ми прийдемо до них”, – наголосив Іслямов.

Нагадаємо, з 20 вересня почалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який направляється в Крим з продуктами, яку ініціював Меджліс кримськотатарського народу. Офіційна влада поки що не відреагувала на блокування Криму. Водночас радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що Україна має прийняти необхідні нормативні акти про надання дозволу на ввезення до Криму окремої групи продовольчих товарів.

Джерело: psua.info

Предыдущая статьяСоцсети высмеяли «нервные» ноги Путина на встрече с премьером Израиля
Следующая статьяГПУ: Клименко будет взят под стражу, если вернется в Украину