У Вінниці медики та громадські діячі об’єдналися заради «прозорості»

У Вінниці медики та громадські діячі об’єдналися заради прозорості використання благодійних фондів

Здійснено черговий етап реалізації проекту, спрямованого на забезпечення підзвітності та прозорості використання благодійних коштів у галузі вінницької медицини.

Під егідою Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації сформована робоча група, яка розроблятиме договір про співпрацю між медичним закладом і благодійним фондом, який регулюватиме порядок звітування фонду, порядок передачі коштів у медичний заклад, а також порядок внесення благодійних коштів.

— До складу нашої робочої групи увійшли представники громадських організацій Вінниччини, департаменту охорони здоров’я та керівник Вінницького обласного відділення Міжнародного фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань, — говорить регіональний координатор проекту Тетяна Нікелсен.

Перше засідання робочої групи має відбутися вже 29 вересня.

— Ми маємо на меті погодити текст договір, який буде рекомендований до підписання лікарськими закладами області та Вінницького обласного відділення Міжнародного фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань, який нині й організовує збір благодійних коштів. Ми сподіваємось досягти домовленостей про щорічне звітування щодо кількості зібраних коштів та напрямків їх розподілення, —  каже Тетяна Нікелсен.

За її словами, нині механізм взаємодії лікарських закладів і Фонду регулює наказ, підписаний у 2014 році директором Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації.

— На думку експертів, цей документ — один із кращих в Україні. Але, на жаль, він не виконується так як це потрібно. Тож наша робоча група візьме на себе забезпечення виконання цього наказу і усіх пунктів нового документу, — пояснює Тетяна Нікелсен.

Нагадаємо, що проект, завдяки якому стало можливим розробка та підписання договору між лікарнями та Фондом, реалізовується у Вінниці громадською організацією «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки благодійного фонду «Відродження».

Експерти переконані, що Вінниця — саме той регіон, де у такого проекту найкращі шанси на реалізацію. А відкритість роботи благодійних фондів забезпечить краще фінансування лікувально-профілактичних закладів та значно підвищить рівень довіри населення Вінницької області до медичної галузі в цілому.

Предыдущая статьяЭкономического роста Украине ожидать не приходится — мнение
Следующая статьяВоенный, герой статьи LB.ua сел в тюрьму за конфликт с «мажором»