Із Палестини, сектору Газа, уночі завдано ракетного удару по Ізраїлю. Однак тамтешні військові перехопили ракету на південь від великого міста Ашкелон системою ПРО «Залізний купол».

Попри те, у кількох населених пунктах на півдні країни спрацювали сирени повітряної тривоги, які означають потребу для жителів ховатися у бомбосховища.

Ізраїль покладає відповідальність за агресивні дії на палестинський рух ХАМАС. Відтак було завдано авіаудару у відповідь по півночі сектору Газа. Його жертвами стали дві палестинки — вагітна жінка та її маленька дитина.

Внаслідок авіаудару зруйновано будинок палестинців. Особи загиблих встановлені. Мова йде про 30-річну Нур Хассан і її дворічну доньку Рахаф Хассан. За словами медиків, під уламками досі перебувають троє осіб.

Житловий будинок обвалився внаслідок обстрілів сусідніх будівель — ізраїльська авіація атакувала дві майстерні, які виготовляли зброю.

«Це була друга ракетна атака за останні два дні на фоні численних спроб палестинців проникнути на ізраїльську територію», — повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

Також уночі на в’їзді у велике єврейське поселення на Західному березі річки Йордан палестинка застосувала вибуховий пристрій, поранивши поліцейського.

Вибух стався тоді, коли автомобіль, де перебувала жінка, був зупинений для перевірки документів у Маале-Адумім, поруч з Єрусалимом. «Офіцер дорожньої поліції отримав легке поранення, терористка поранена важко», — йдеться в поліцейському повідомленні.

З початку загострення конфлікту більшість нападів на ізраїльтян відбувалися із застосуванням холодної зброї. У спробі зупинити хвилю насильства влада Ізраїлю оголосила про призов з резерву півтора десятка підрозділів прикордонної охорони.

РІА Новості нагадує, що жителі сектору Газа два дні тому приєдналися до антиізраїльських виступів, які сколихнули Західний берег річки Йордан і арабські окраїни Єрусалиму. У зіткненнях місцевої молоді з ізраїльськими військами, що охороняють периметр кордону, в суботу загинули двоє палестинців, у п’ятницю — сім.
Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяУ військовій прокуратурі назвали кількість справ, порушених за дезертирство
Следующая статьяУ Туреччині розпочалася триденна жалоба за жертвами вибухів під час мітингу