Ізраїльська приватна компанія SpaceIL повідомила про підписання першого в історії контракту на відправку в космос комерційного апарата, розрахованого на посадку на поверхні Місяця.

SpaceIL є одним з учасників змагання Google Lunar X Prize з відправки роботизованого апарата на природний супутник нашої планети. Суть цього змагання, анонсованого ще в 2007 році, полягає в тому, що учасникам необхідно здійснити успішну посадку, подолати по місячній поверхні відстань не менше 500 метрів і передати на Землю відео і фотознімки високої якості, передає 3dnews.ru.

SpaceIL уклала контракт на відправку свого місяцехода з американською компанією Spaceflight Industries. Очікується, що історичний запуск відбудеться у другій половині 2017 року за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon 9.

Якщо SpaceIL вдасться здійснити задумане, вона стане першою приватною компанією, яка запустила місяцехід. Досі здійснити посадку апарата на природний супутник Землі змогли тільки колишній Радянський Союз, Сполучені Штати і Китай.

Понад те, в разі успіху SpaceIL зможе розраховувати на велику грошову винагороду в розмірі $20 млн у рамках змагання Google Lunar X Prize.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяЦИК Беларуси: Лукашенко выиграл выборы с двадцатикратным отрывом от ближайшего конкурента
Следующая статья«Старий і кволий Шокін хоче звільнитися» — нардеп