Генеральна прокуратура під керівництвом Віктора Шокіна переходить у катастрофічну фазу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав позафракційний народний депутат Борислав Береза.

«В Україні не можуть відбутися якісні зміни у відомстві Віктора Шокіна без політичної волі. Незалежно від заяв США, які зацікавлені у пришвидшенні боротьби з головним ворогом України- політичною корупцією. Вона роз`їдає українське суспільство і стоїть на шляху усіх реформ. Робить неможливими зміни, які вже назріли. Якщо процес затягуватиметься і надалі, то стан Генпрокуратури переходитиме з передкатастрофічної у фатальну фазу. США активно впливатимуть на діяльність української влади і не допустять замороження її системного реформування», — заявив він.

На його думку, старі працівники Генпрокуратури інтегровані у злочинну систему.

«Вони не залишились чистими і незалежними. США розуміють, що потрібне тотальне оновлення за принципом Чехії, Єстонії, Литви чи Грузії. Перше, що там зробили,- попрощалися з усім старим складом. Який залишився у спадок від Радянського Союзу. Ми зобов`язані аналогічно вчинити у Генпрокуратурі зі спадщиною Януковича»,- зазначив Береза.

Він наголосив, що реформувати відомство Віктора Шокіна треба комплексно.

«Генпрокурор і сам вже не проти піти з посади. Він старий і кволий. Його звільнять, як тільки знайдуть нового главу відомства. Але від цього кардинальних оновлень не відбудеться. Потрібно змінювати не тільки керівництво, а і саму систему. Застосовувати комплексний підхід»,- додав депутат.

Нагадаємо, 8 жовтня помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що Генпрокуратуру треба якнайшвидше відбудовувати заново. Вона наголосила, що відомство повинно розслідувати й карати корупціонерів, зокрема співробітників самої Генеральної прокуратури.

Автор: Юлія МИХАЙЛОВА
Джерело: gazeta.ua
Предыдущая статьяІзраїльська компанія запустить перший приватний місяцехід
Следующая статьяБанкиры прогнозируют обвал гривни уже на этой неделе