Уряд зобов’язаний зменшити видатки державного бюджету на 2016 рік. Як повідомляє кореспондент INSIDER, про це в ході брифінгу заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

За словами голови Мінфіну, зменшення доходів бюджету в 2016 році у випадку прийняття податкової реформи складе близько 60 млрд грн.

«У мене є новий податковий кодекс готовий. Але і закон не допускає, і здоровий глузд не допускає виходити зі зменшенням надходжень без зменшення видатків. Тобто я зараз працюю над тим, щоб знайти зменшення видатків», – сказала Яресько.

Міністр закликала профільні відомства і суспільство взяти участь в обговоренні того, які саме видатки бюджету можна скоротити.

«Потрібно, щоб всі профільні міністерства, журналісти і суспільство починало говорити, де ми можемо скоротити. Ніхто не хоче, і це зрозуміло… Теоретично можна скоротити видатки по кожній статті. Але це питання політичної волі, політичної домовленості… Якщо ми говоримо про 60 млрд, то це потребуватиме 10 політичних рішень», – заявила Яресько.

Голова Мінфіну наголосила, що вона не пропонуватиме варіанти скорочення видатків, поки не буде відповідної консолідованої позиції уряду з цього питання.

«Я не маю політичної можливості робити цей вибір. Я можу пропонувати ряд важливих скорочень, а ми всі маємо сісти і разом вирішувати, на що суспільство готове, на що політичні партії готові», – заявила Яресько.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяЗа правопорядком на виборах стежитимуть близько 85 тисяч осіб – радник Авакова
Следующая статьяПорошенко просит Конституционную комиссию рассмотреть механизм отзыва нардепов по народной инициативе