Група хакерів Pawn Storm у вересні і на початку жовтня 2015 р. атакувала інформаційні системи Ради безпеки Нідерландів з метою доступу до матеріалів розслідування авіакатастрофи Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» в небі над Донецькою областю в 2014 р. Про це повідомляє компанія-розробник антивірусного програмного забезпечення Trend Micro.

Група хакерів Pawn Storm підозрюється в спробі вкрасти матеріали розслідування катастрофи рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній» на Донбасі в 2014 р. з сервера Ради безпеки Нідерландів, повідомляє Німецька хвиля.

Хакерські атаки здійснювалися у вересні і на початку жовтня.

Варто відзначити, що група Pawn Storm здійснювала кібератаки на урядові сайти США, країн Європи та Близького Сходу, а також НАТО і опонентів російської влади в РФ.

Нагадаємо, що 13 жовтня Нідерланди оприлюднили звіт про причини катастрофи Boeing-777 «Малайзійських авіаліній». За даними голландської сторони, лайнер був збитий ракетою ЗРК «Бук». Однак, де саме знаходився «Бук» у момент пуску ракети, не встановлено.

Фахівці переконані, що Україна мала закрити повітряний простір для цивільної авіації ще задовго до катастрофи.

Рада безпеки Нідерландів також оприлюднив відеореконструкцію авіакатастрофи.

Свої висновки щодо аварії малайзійського Boeing представив російський концерн ППО «Алмаз-Антей». Гендиректор концерну ППО «Алмаз-Антей» Ян Новіков заявляв, що малайзійський Boeing був збитий ракетою 9М38 з комплексу «Бук», остання з яких була проведена в СРСР у 1986 році, а з озброєння російської армії знята в 2011 році.

Керівництво «Росавіації» запідозрило іноземних членів комісії з розслідування катастрофи в таємній змові, а в МЗС РФ заявили, що головною причиною катастрофи стало відкрите небо над зоною АТО.

Експертно-журналістська група Bellingcat стверджує, що Boeing був збитий комплексом «Бук», привезеним з Курська (Росія).

Нагадаємо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року в небі над Донбасом. Уламки літака впали в районі Тореза (Донецька область).

Всі 298 осіб, які знаходилися на борту, загинули, серед них 154 громадян Нідерландів, 43 – Малайзії (у тому числі 15 членів екіпажу і 2 дитини), 27 – Австралії, 12 – Індонезії (у тому числі 1 дитина), 9 – Великобританії, 4 – Німеччини, 4 – Бельгії, 3 – Філіппін і 1 – Канади.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяУ Слов’янську матір викинула немовля на смітник
Следующая статья«ДНР» потребовала от «Врачей без границ» прекратить работу на контролируемой ею территории