«Бойові гранати як аргумент у «віджимі» бізнесу. В м.Прилуки Чернігівської області представники міліції підкладають гранати під нерухомість місцевих підприємців», — з такою назвою 22.10 в Національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ відбулась прес- конференція, в якій  взяли участь  адвокат Оксана Дуденок, прилуцький підприємець Ярослав Сьомка та  експерт ГО «Всеукраїнський комітет протидії корупції в органах влади» Костянтин Черненко.  

За словами Костянтина Черненка, в Чернігівській області  процес реформування правоохоронних органів не відбувається взагалі. «Практично всі судді, прокурори та керівники правоохоронних структур залишилися на своїх посадах й жодного очищення влади в системі правоохоронних органів не відбувається. Серед чернігівських та прилуцьких служителів закону чимало «одіозних» осіб, які нікого не покарали за кривавий розгін Чернігівського майдану, а зараз продовжують ухвалювати незаконні рішення», — вважає Костянтин Черненко.  Прецедентом, якого не було навіть за часів Януковича Черненко назвав факт підкидання міліцією двох бойових гранат в будинки підприємців з м. Прилуки. «Все це відбулось за чиєюсь вказівкою, й  метою було незаконне заволодіння чужим бізнесом. Безпосереднім організатором та виконавцем протизаконних дій був начальник місцевої міліції Руслан Крахмілець» -, заявив Костянтин Черненко.

Адвокат Оксана Дуденок розповіла, що 21 жовтня в м. Прилуках з грубими порушеннями процесуальних норм було незаконно затримано та побито місцевого підприємця Олександра Гордієнка. Під час затримання та обшуку у нього в автомобілі знайшли бойову гранату. Адвокат назвала низку фактів порушення процесуального законодавства. А саме – порушення права особи на захист, невмотивоване рішення суду про обшук,  ненадання медичної допомоги потерпілому, фактично незаконне заволодіння особистим майном підзахисного. За словами Оксани Дуденок, захист готує декілька клопотань та скарг на дії чернігівських та прилуцьких суддів, прокурорів та керівників міліції.

Ярослав Сьомка  відзначив, що «міліція, прокуратура та суди Прилук  є однією корумпованою структурою, котра на замовлення впливових осіб розправляється з чесними бізнесменами». На його думку, підкидання гранат міліцією під час обшуків в місцевих підприємців й безпосередня участь у цьому начальника прилуцької міліції Руслана Крахмільця свідчить  про безкарність та вседозволеність працівників міліції. «Ми будемо піднімати на протести громадськість, щоб домогтися очищення корумпованої влади в Прилуках». – заявив Ярослав Сьомка.

21 жовтня в м. Прилуки міліцією були проведені обшуки в помешканнях та нерухомості  з метою виявлення вогнепальної зброї. Під час обшуків та затримання, були виявлені дві бойові гранати. Одному з підприємців були нанесені травми.  На думку громадських активістів,  гранати були підкладені самими міліціонерами з метою дискредитації та  відбирання бізнесу в місцевих підприємців на замовлення впливових осіб.

Джерело: УНН

Предыдущая статьяВартість автогазу в Україні невпинно зростає
Следующая статьяПодкуп в Днепропетровске: за кандидата в мэры давали полтысячи гривен