Зі складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття посад у спеціалізованій Антикорупційній прокуратурі звільнено двох членів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Наказом Генерального прокурора України Віктора Шокіна від 6 листопада 2015 року зі складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі виключено начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Юрія Грищенка та заступника начальника Департаменту кадрової роботи Миколу Садового», — йдеться у повідомленні.

Водночас членами конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі цим наказом визначено виконавчого віце-президента Конгресу Національних Громад України Йосифа Зісельса та голову громадської організації «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО» Тараса Ткаліча.

Нагадаємо, народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна та Європейський союз досягли попередньої згоди щодо виходу з кризи, яка виникла через небажання генпрокурора Віктора Шокіна проводити ротацію комісії з обрання антикорупційної прокуратури. Компроміс полягав у тому, що двоє прокурорів (в складі комісії), делегованих туди генпрокурором, будуть замінені.

22 вересня Віктор Шокін підписав наказ про створення антикорупційної прокуратури.

В Європейському Союзі виникли зауваження щодо конкурсної комісії з відбору кандидатів на заняття адміністративних посад у спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Позавчора, 5 листопада, у низці ЗМІ з`явилися повідомлення, що ЄС припинив фінансувати створення антикорупційної прокуратури. Пізніше вони були спростовані.

Джерело: m.expres.ua

Предыдущая статьяЧерез «російський борг» України МВФ може змінити свої правила
Следующая статьяЖена Корбана — журналистам: «Съездила на рынок, приготовлю что-то вкусненькое к приезду мужа»