Сьогоднішня влада в Україні, яка прийшла після перемоги Майдану, з перших днів декларувала та йдосі декларує про свою «відкритість» до українського суспільства. Ми ж продовжуємо цю відкритість, на відміну від українських чиновників,  підтверджувати не лише словом, а й ділом.

 

Цього разу «Автомайдан» зі своїм дроном навідався в гості до мера української столиці Віталія Кличка, що має будинок у с.Лютіж Вишгородського району Київської області.

 

 Оформлений він на дружину Віталія Кличка Наталію Єгорову. Як зазначено у відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, підставою виникнення права власності став договір купівлі-продажу Наталією Валеріївною будинку відпочинку, адреса якого — с.Лютіж, вул.Приморська, 128. Прохання запам’ятати цю адресу. Вона нам ще знадобиться.

 В декларації Віталія Кличка даний будинок зазначено.

 Земельна ж ділянка, на якій побудовано маєток, знаходиться у державній власності.

 

В аренду на 49 років цю ділянку площею майже в 10 Га у Вишгородської РДА взяло ТОВ «Вишгородлісбуд». ЇЇ цільове призначення зазначено як рекреаційне, під розміщення бази відпочинку.

Місце ж реєстрації орендаря ТОВ «Вишгородлісбуд» співпадає з адресою самого будинку Віталія Кличка, а саме — с.Лютіж, вул. Приморська, 128.

 

Серед засновників ТОВ «Вишгородлісбуд» значаться ТОВ «Північна інвестиційна група» та ТОВ «Школа капітанів», засновниками яких у свою чергу є Старостенко Ганна та Рябікін Павло відповідно.

 

Ганна Старостенко з вересня 2014р. обіймає посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації. Павло Рябікін з липня 2014р. також займав аналогічну посаду, але був звільнений у вересні 2015р. за власним бажанням.

З орендарем та його засновниками більш-менш розібралися. Згодом також встановимо і суму, за яку ТОВ «Вишгородлісбуд» взяло в оренду на 49 років 10 Га земель рекреаційного призначення.

 

Незрозуміло лише на якій підставі територію довкола будинку Віталія Кличка, а саме берегову лінію р.Дніпро, перекрито ось таким парканом з обох сторін.

 

А при наближенні до нього вас «радісно» зустрінуть ось такі хлопці-охоронці зі спецзасобами та зброєю.

 

І це при тому, що земельна ділянка, яка охоплює цю берегову лінію, знаходиться у державній власності і не в аренді.

 

Тобто виходить, що з цією частиною берега біля «будинку відпочинку» Віталія Кличка відбулося банальне самозахоплення? Маємо надію, що це просто якась помилка в реєстрах, бо не може ж мер української столиці бути причетним до подібного правового свалілля?

Джерело: automaidan.org.ua

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Предыдущая статьяВладимир Зеленский: «Нас сняли с эфира в первый и последний раз»
Следующая статьяТеракты в Париже: Что произошло в столице Франции