Своїм дописом у Фейсбуці Олена Тищенко фактично підтвердила причетність свого екс-чоловіка Сергія Тищенка та його партнера депутата Пашинського до розбійного нападу на житомирську кондфабрику.

Майже місяць народні депутати з «Народного фронту» Сергій Пашинський та Тетяна Чорновол намагаються довести свою непричетність до спроби рейдерського захоплення та збройного нападу на житомирську кондитерську фабрику «ЖЛ». Також в участі у рейдерській схемі звинувачується керівництвом фабрики Сергій Тищенко, давній бізнес-партнер Пашинського.

Незважаючи на всі намагання Пашинського та Тищенка замаскувати свою причетність до рейдерської атаки, кожен етап захоплення дає все нові і нові докази, що саме ця група здійснює спробу силового захоплення. Нещодавно такий доказ випадково дала колишня дружина бізнесмена Олена Тищенко.

Начебто будучи розлученою з бізнесменом, який разом зі своїм партнером «не мають жодного стосунку» до справи, Олена Тищенко публікує велику статтю у себе на Фейсбуці. В статті вона показує, що добре знає всю ситуацію навколо кондитерської фабрики. Розказує, що вона спілкується з Олександром Рогалем, самозваним директором фіктивного ЗАТ «Житомирські ласощі», відомості про яке були внесені в Держреєстр шляхом вчинення злочину (слідство за цим фактом розпочато 26.12.2015).

Олена Тищенко в своєму дописі повідомляє, що ознайомлена з багатьма документами, які стосуються житомирської кондитерської фабрики. При цьому вона підтверджує, що не спілкувалася з дирекцією фабрики і її справжнім власником Ігорем Бойком. Таким чином, Тищенко, не дослідивши досконало ситуацію, одразу займає упереджену позицію.

І це легко пояснюється – вона займає сторону свого екс-чоловіка Сергія Тищенка, його партнера нардепа Сергія Пашинського та своєї близької подруги Тетяни Чорновол. Всі вони звинувачуються керівництвом фабрики в організації бандитського, збройного нападу на підприємство.

Напевно, що Олена Тищенко хотіла приєднатися до інформаційної атаки, яку розпочали всі близькі до «Народного фронту» ЗМІ та блогери. Після невдалої спроби силового захоплення фабрики силами озброєних «тітушок» та криміналітету, рейдерами обрано шлях владного тиску та інформаційної атаки. Але зрозумівши, що дописом вона дає підтвердження причетності свого чоловіка до спроби захоплення,Тищенко приховала пост на Фейсбуці.

Щоб зрозуміти роль самої Олени Тищенко в нападі на кондитерську фабрику, треба згадати історію її трудового шляху. Широко відомою вона стала у зв’язку з гучним скандалом навколо казахського олігарха Мухтара Аблязова. Тищенко юридично супроводжувала всі його незаконні схеми. Аблязов був оголошений у розшук Казахстаном, Росією та Україною за звинуваченнями в крадіжці мільярдів доларів.

Як і в випадку з кондитерською фабрикою, Олена була дуже необережною в стосунках із олігархом. Будучи його коханкою, вона фактично викрила його схованку. Поспішаючи на побачення з Аблязовим на його секретну віллу у Франції, вона не помітила детективів, які слідкували за нею. Це й призвело до арешту казахського мільярдера.

Згодом сама Тищенко була арештована ФСБ у Москві за особистим наказом Путіна, на прохання президента Казахстану Назарбаєва. В цій ситуації Тищенко погодилась на співпрацю з ФСБ і дала покази на Аблязова, відкрила всі подробиці злочинних схем. Завдяки цьому вона швидко вийшла на волю і повернулась в Україну. Як кажуть експерти з роботи спецслужб, така співпраця з ФСБ неодмінно закінчилась вербуванням Тищенко. Можна впевнено стверджувати, що тепер усе, що відомо їй, відомо і ФСБ.

Після Революції гідності Олена Тищенко перейшла працювати до Сергія Пашинського в Адміністрацію президента. В той же час жила в Лондоні та поєднувала державну службу з приватною практикою (що є порушенням закону про запобігання корупції), в чому власноруч зізнається в автобіографії: «по 2014 рік консультувала як крос-координатор у міжнародних судових процесах в Англії, Кіпрі, Австрії, Голландії, офшорних країнах, країнах СНД». Робота в Адміністрації президента — ще одна ниточка, яка доводить зв’язок між Тищенко і Пашинським.

В липні 2014 року Тищенко призначили керівником спеціально створеного для неї «Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом». При цьому, під час спецперевірки, яку обов’язково проходять чиновники такого рангу в МВС, нікого жодним чином не збентежив очевидний зв’язок Тищенко з ФСБ Росії. І це не дивно, адже голова МВС Арсен Аваков — друг та однопартієць депутата Пашинського.

Спеціально створене відомство за час своєї роботи повернуло активів аж на 9 тис. гривень. Але місія Тищенко була зовсім інша. Саме за допомогою цього управління до рук Пашинського і Сергія Тищенка потрапила арештована нафта Курченка на 341 мільйон гривень.

Арештовані нафтопродукти олігарха Сергія Курченка зберігались на потужностях компанії «Укртранснафтопродукт». Керівник «Укртранснафтопродукту» Володимир Гаврилов є близьким до Сергія Тищенка.

Службові особи «Укртранснафтопродукту», без проведення обов’язкової процедури біржових торгів або аукціону, продали за заниженою ціною майже 28 тисяч тонн нафтопродуктів компанії «Укройлпродукт», що входить до складу групи компаній «Фактор» бізнесмена Сергія Тищенка.

Саме для незаконної оборудки на 341 мільйон гривень для Олени Тищенко і придумали посаду в структурі МВС. Перед її призначенням, колишній чоловік Сергій Тищенко витрачав на покращення іміджу екс-дружини сотні тисяч доларів. Про це свідчить переписка з PR-агенцією, яка випадково потрапила до ЗМІ. А після завершення схеми з нафтою Олена Тищеко швидко звільнилася з МВС.

Не дивно, що і зараз сімейний підряд Тищенків спільно беруть участь у рейдерських схемах депутата Пашинського. Окрім рейдерської атаки на житомирську кондитерську фабрику «ЖЛ», ця група здійснює захоплення Української національної лотереї, Одеського нафтопереробного заводу (ОНПЗ) та кіровоградської сільгоспкомпанії «Асоціація «Південна».

Джерело: ua1.com.ua

Предыдущая статьяВ Белгороде-Днестровском назрел журналистский скандал
Следующая статьяНападения на женщин в Кельне: что известно и что неизвестно Полиция ФРГ расследует загадочные преступления, совершенные в новогоднюю ночь