Народний депутат Нестор Шуфрич підтвердив інформацію про те, що будівля Київського річвокзалу належить компанії, пов’язаній з ним та екс-головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським. Про це пише Українська правда.

«Нестор Шуфрич підтвердив, що на вторинному ринку компаніями, які мають відношення до його сім’ї, були придбані акції Київського річкового порту», — сказано в заяві.

«Сьогодні ці активи передані в управління для подальшого освоєння інвестицій та розвитку. У разі реалізації інвестиційного проекту буде забезпечено від 500 до 1000 робочих місць», — зазначили у прес-службі.

«Наголошуємо, що одним з основних принципів інвестиційної діяльності компаній, що мають відношення до сім’ї Шуфричів, є неучасть у первинній приватизації держкомпаній, а придбання активів саме на вторинному ринку, що мало місце у випадку з Київським річпортом, і будівництво нових об’єктів «з нуля», — сказано у заяві.

Раніше представник керівництва Київського річкового вокзалу Андрій Вавриш повідомив, що Київський річковий вокзал перетворять на ресторанну галерею та туристичний центр, розширивши площу будівлі удвічі за рахунок підвальних поверхів. Функція вокзалу залишиться.

Нагадаємо, у серпні минулого року, на День Незалежності, після довгої реставрації відкрили Поштову площу, на якій розташована будівля річкового вокзалу. Тепер на неї можна зайти з Володимирського узвозу та спуститися сходами на набережну. Також на площі з’явився фонтан з підсвічуванням.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяОсобый статус Донбасса: Банковая собрала 280 голосов за изменение Конституции – источники
Следующая статьяВокзал для двох. Нові власники Київського річкового вокзалу – Бродський і Шуфрич