ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТА ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВОЛОДИМИРА БАРЦЬОСЯ ДО ГРОМАДИ ВІННИЧЧИНИ ТА ПОБРАТИМІВ ЩОДО ПРИПИНЕННЯ ЧЛЕНСТВА У ВО «СВОБОДА»
Шановні вінничани, побратими з Всеукраїнського об’єднання “Свобода”! Це звернення є моєю відповіддю на нездорову ситуацію і тривожну тенденцію, що склались у вінницькому осередку ВО “Свобода”.

Ще будучи студентом, я став до лав молодіжного патріотичного руху на Вінниччині, брав активну участь у Помаранчевому Майдані і Революції Гідності, був репресований режимом Януковича за свою громадсько-політичну діяльність. З 2010 року я був активним членом вінницького осередку ВО “Свобода”. У лавах цієї політичної сили, націоналістичну програму і декларовані проукраїнські принципи якої поділяю, я здобув досвід і знайшов однодумців, започаткував та реалізував не одну гарну справу в інтересах громади Вінниччини.

Однак, на сьогодні у вінницькій міській та обласній організаціях ВО “Свобода” проводиться, на мій погляд, політика подвійних стандартів та переслідування інакодумців, про що я зобов’язаний сказати вголос. Ті з ідейних членів організації, хто виступає з критичними зауваженнями або які мають свою думку, відмінну від позиції керівництва партії, стають ворогами, що я в достатній мірі відчув на собі, уже як обраний депутат Вінницької обласної ради.

Основною причиною такого упередженого ставлення і недовіри до мене з боку керівництва осередку та наближеного до нього кола осіб, стала моя принципова позиція у відстоюванні насамперед загальнонаціональних, а не вузькопартійних цілей, діяльність згідно націоналістичних ідей та програмових принципів, а не політичної доцільності та вигідного скороминучого розрахунку.

Безпосереднім приводом до початку формування недовіри й ворожнечі щодо мене серед членства та громадськості, стала моя відмова, усупереч партійним вказівкам, голосувати 27 листопада 2015 року за обрання головою Вінницької обласної ради ставленика чинної влади Анатолія Олійника. Думаю, Ви усі добре пам’ятаєте, як під час подій 6 грудня 2014 року небайдужі вінничани, і свободівці зокрема, повстали проти спроби реваншу союзу колишніх регіоналів та пропрезидентських сил в обласній раді, який очолив тодішній губернатор Анатолій Олійник. Тому такий вибір, я вважав і вважаю зрадою ідеалів Майдану, дискредитацією усіх наших державницьких принципів та попередньої діяльності.

Крім того, я єдиний із свободівців, хто публічно виступив на першій сесії Вінницької обласної ради 7 скликання з критикою щодо неприпустимості обрання Анатолія Олійника на зазначену вище посаду. Такі виступи очільниками “Свободи” також були заборонені, очевидно, щоб показати свою лояльність до влади у цій конкретній ситуації. Про це свідчить мовчазна позиція інших депутатів-свободівців на зазначеному засіданні. Після цього, партійне керівництво вимагало у мене скласти депутатський мандат за мій виступ. Звісно, якби партія від початку декларувала допустимість таких політичних компромісів, можливо, я б так і вчинив, проте під час місцевих виборів проголошувались зовсім інші засади та гасла. Дотримання партійної дисципліни мобілізує членів партії та робить їх відповідальними – з цим важко не погодитися. Проте, коли партдисципліна стає вище за інтереси громади, вище за політичні переконання, я не підтримую такий диктаторський підхід і вважаю його вкрай шкідливим. Слід зазначити, що як на першій установчій сесії облради 7 скликання, так і сьогодні, офіційної позиції ВО “Свобода” в облраді щодо переходу в опозицію до чинної влади так і не було заявлено. Фракція ж партії в обласній раді досі не створена.

Я не вважаю свій вчинок порушенням програмних засад ВО “Свобода” або передвиборних обіцянок, адже діяв згідно веління совісті і моїх патріотичних переконань, сформованих роками боротьби за українську Україну, згідно передвиборчих засад партії. Так мене виховали батьки змалку. Тому, на моє переконання, депутатські мандати мають скласти ті з свободівців, хто заплямував себе голосуванням за провладного ставленика, про що доведеться звітувати перед громадою.

Мені особисто не соромно за усю свою попередню і сьогоднішню діяльність, яку я здійснював і здійснюватиму в інтересах усієї Нації і громади, а не лише в інтересах партії, клану чи бізнес-групи. Статків собі я не нажив, і великих посад не здобув. Я завжди ставив інтереси Нації вище за інтереси партії, і думав, що цю аксіому не потрібно доводити серед однодумців.
Саме дякуючи Вам, шановні вінничани, вашій довірі і підтримці, я вперше у своєму житті здобув депутатський мандат по виборчому округу №72 у м. Вінниці до обласної ради. Виборчу кампанію я проводив самостійно, покладаючись лише на власні сили і особисте фінансування. Тому саме громаді, а не упередженому керівництву місцевого партосередку ВО “Свобода” давати оцінку моїй діям. Був і залишаюся вірним своїм політичним принципам та інтересам вінницької громади. Депутатський мандат не є для мене самоціллю, лише засобом, щоб надалі системніше захищати в обласній раді соціальні і національні права простих громадян, відстоювати інтереси мешканців територіальної громади Вінниччини, незважаючи на жодні перешкоди.

Також звертаюся до членів ВО “Свобода” на Вінниччині – я знаю, що серед Вас є багато ідейних, гідних, порядних і патріотичних людей, як і в усій партії, з якими ми пліч-о-пліч відстоювали права нашого народу у багатьох скрутних ситуаціях. Я висловлюю Вам свою повагу і дякую за спільну діяльність на благо України. Також закликаю Вас проявляти свою громадянську мужність, виступати з критикою, коли це необхідно і не виконувати тих партійних вказівок, які суперечать нашим націоналістичним переконанням та програмним принципам. Не для того було пролито стільки крові Українських Героїв, щоб сьогодні повторювати помилки минулого.

Моє звернення не спрямоване проти Вас — друзі, воно є протестом проти пристосуванської політики місцевого керівництва ВО “Свобода”, подвійних стандартів у справах, імітації діяльності замість послідовної і принципової політичної боротьби, виявом недовіри до місцевого партійного керівництва. Таку політику я вважаю невідповідною до проголошуваних партією програмових засад, гасел та націоналістичних принципів.

Тому, шановні вінничани, мої побратими, від сьогодні я офіційно заявляю про свій добровільний вихід з лав ВО “Свобода” та прошу відтепер більше мене не асоціювати з цією політичною силою.

 

З повагою до Вас і вірою в Україну,

депутат Вінницької обласної ради 7 скликання Володимир Барцьось
2 лютого 2016 року

index

Предыдущая статьяМатиос: По всем признакам и согласно Конституции ДУК «Правый сектор» – незаконное вооруженное формирование
Следующая статьяКовальчука хотят назначить вице-премьером-министром экономики, убрав Абромавичуса – источники