Серед причин коливання курсу — торговельні обмеження з Росією, вважають у НБУ.  Зниження курсу гривні, зафіксоване останнім часом, повязане із фундаментальними факторами, на які не може вплинути НБУ.

Про це заявила глава Нацбанку Валерія Гонтарева. За словами очільниці Національного банку, до девальвації гривні могли призвести несприятлива кон’юнктура на світових ринках сировини, торговельні обмеження із РФ та зниження курсів валют країн, що є торгівельними партнерами України.

Гонтарева пояснила, чому НБУ не бачить підстав для зміцнення гривні «Сезонні фактори залишилися позаду. Але фундаментальні фактори перебувають поза зоною впливу НБУ.

Нацбанк не протидіє впливу фундаментальних факторів», – цитує УНІАН слова Гонтаревої.  До цього у НБУ називали інші причини падіння курсу гривні.

Зокрема, Гонтарева заявляла, що національну валюту обвалили відпочивальники та пенсіонери.

Чимало людей поїхали відпочивати і витрачали валюту зі своїх карткових рахунків. Окрім того, наприкінці року бюджетники та пенсіонери достроково отримали належні їм виплати. До цього додався панічний попит і гривня здешевшала, стверджувала глава регулятора.

Джерело: ТСН

Предыдущая статья“Ленин падал 139 раз” – итоги годичной работы Кабмина
Следующая статьяСержанта, який розказав про розкішне життя Кулика, кинули за грати