Повідомляється, що у випуску «Кривава вольниця» створюється негативний образ УПА і національно-визвольних рухів

Національна рада з телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу НТН за показ випуску серіалу «Легенди карного розшуку» під назвою «Кривава вольниця». Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Повідомляється, що під час перевірки зафіксовано порушення частини другої статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», зокрема, воїнів УПА неодноразово називають членами бандформування.

«У випуску «Кривава вольниця» через створення узагальнено негативного образу УПА, рухів, які боролися за незалежність України у ХХ ст., прирівнювання їх до нацистських загарбників, терористичних та кримінальних угруповань, виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму 1917 — 1991 років в Україні, створюється позитивний образ працівників радянських органів державної безпеки, переслідування учасників боротьби за незалежність України», — йдеться у висновку Нацради.

Представник телеканалу у свою чергу зазначила, що, транслюючи в ефірі випуск «Кривавої вольниці», злого умислу підбурювати суспільство в телеканалу не було. Однак члени Національної ради одностайно проголосували за винесення каналу НТН попередження.

Джерело: 112.ua

Предыдущая статьяВОЛОДИМИР БОЙКО: Про справжнє прізвище раніше судимого афериста, який зараз користується посвідченням народного депутата України на ім’я Семена Семенченка
Следующая статьяВІКТОР ПИНЗЕНИК: Україна не може обійтися без кредитів МВФ