Одну з головних ролей в урядовій кризі грає протистояння президента і прем’єра.

Найбільш імовірним кандидатом на посаду прем’єр-міністра України сьогодні є спікер Верховної Ради Володимир Гройсман. Про це розповів директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, інформують Патріоти України.

«Якщо заміна уряду відбудеться — це не дуже добре. Тому що це історія, яка розтягнеться на кілька місяців», — сказав Захаров.

Правозахисник упевнений, що одну з головних ролей в урядовій кризі грає протистояння президента і прем’єра. «Публічно вони показують, що все добре, але це не так.

Боротьба між Порошенком і Яценюком закладена в Конституції, в парламентсько-президентській моделі. Сьогодні ми бачимо повтор протистояння Ющенко і Тимошенко», — запевнив він.

Захаров додав: «Зараз називають різні прізвища на посаду нового голови Кабінету міністрів. Найбільш ймовірний претендент — Володимир Гройсман. Сподіваюся, що для нього знайдуть 226 голосів. Інакше — перевибори Ради, що Україні ні до чого в нинішніх умовах».

«Коаліційна більшість може втриматися, але це все одно буде мати погані наслідки для співпраці з МВФ і США», — резюмував Захаров.

Предыдущая статьяНИКОЛАЙ АЗАРОВ: Доходы всего украинского бизнеса упали в несколько раз, а доходы Порошенко выросли в 7 раз
Следующая статьяМомент для частичного обновления Кабмина упущен: Порошенко предложил Яценюку уйти