Рада знову наблизилася до перевиборів.

«Довго думала й сперечалася Самопоміч з ким їм бути: з красивими, чи з мудрими. Умовно це можна перекласти, як: виглядати гарно перед своїми виборцями, зробити дії, які їм сподобаються, розуміючи, що таким чином вони наближають дострокові вибори, на яких у них шанси ілюзорні, чи спробувати унеможливити такі вибори, залишаючись у коаліції та додаючи голоси хоча б за найсуттєвіші законопроекти.

Самопоміч вибрала перший варіант. Для самої партії це вже не багато поміняє, а Рада знову наблизилася до перевиборів. Зрозуміло, що Ляшко «принципово» знову розвернувся й побіг підтюпцем до Яценюка, який так само «принципово» розпростер обійми. З голосами Ляшків у коаліції теоретично мало б стати вдосталь голосів для умовного збереження. Але на практиці є три проблеми: 1. Ці голоси не співпадають з тими, якими, фактично, висловилася довіра уряду. Реально в формальній коаліції голосів не вистачає, а ті, що є — вельми хиткі. 2. Ляшків ще мають прийняти в коаліцію. Нарфронт, звичайно ж радісно прийме любих друзів, а позиція БПП ще може зазнати змін. Там є люди, які хочуть нових виборів (меншість) і ті (більшість), які разом з Президентом хочуть таки дотиснути Яценюка, щоб той пішов добровільно-примусово. Тому можливі варіанти. 3. Поки що від теми про можливість індивідуального виходу нардепів з коаліції всі відхрещуються. Але є чітке формулювання в Конституції (я про це писав учора) та ще й було рішення Конституційного Суду та існує прецедент 2010 року. Тому на наступному пленарному тижні таки почнуть озвучуватися спікером повідомлення про індивідуальний вихід з коаліції.

Єдиний спосіб уникнути виборів, на мій погляд, — це добровільна відставка Яценюка, чого й вимагають у БПП та в Порошенка. Невідставка Уряду лише поглиблюватиме кризу», — пише на своїй сторінці в Фейсбук політичний аналітик Тарас Чорновіл.

Джерело: ukrreal.info
Предыдущая статьяАни Лорак о травле: политики используют ситуацию против меня
Следующая статьяКаждая семья Небесной сотни получит 138 тыс. грн помощи, — Яценюк