Компаніям, пов’язаним із  екс-главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, належить ціле «містечко» у Києві. Про це йдеться в розслідуванні журналістів «Слідство.інфо».

ТРЦ «Республіка» — один з найбільших інфраструктурних об’єктів України – розташований на столичній Кільцевій дорозі. У проекті будівництва були величезні магазини, спортклуб, житловий мікрорайон, власні навчальні заклади та автовокзал «Теремки». Раніше ТРЦ приписували олігарху Дмитру Фірташу, однак, журналісти з’ясували, що компанії, дотичні із Льовочкіним, також із ними пов’язані.

Слідство інфо Наразі будівництво ТРЦ заморожене Так, власник, орендар землі під «Республікою» та інвестор об’єкту  — ТОВ «Мегаполісжитлобуд». Засновником вказаної фірми є кіпрська компанія «Берлінотто Лімітед». Директором  «Берлінотто» є Амаль Сароут Ламброу, прізвище якого вже фігурувало у розслідуванні журналістів про маєток Сергія Льовочкіна на Лазуровому березі у Франції. Певний час  «Республіку» через «Надра Банк» та договори іпотеки фінансував олігарх Дмитро Фірташ.

Примітно, але в частині цих іпотечних договорів був і банк «Кліринговий дім». Основними акціонерам фінансової установи є сестра Сергія Льовочкіна Юлія і його бізнес-партнер та нардеп – Іван Фурсін. Нацбанк і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уже кілька місяців заявляють про намір продати «Республіку» як заставне майно «Надр».


Натомість «Кліринговий дім» паралельно у грудні 2015-го оформлює низку ділянок за цією адресою вже на себе. Директором компанії «Мегаполісжитлобуд» є Олексій Сав’як. На останніх місцевих виборах він балотувався у депутати Києво-Святошинської райради від президентської «Солідарності», але програв. Коментувати ситуацію із «Республікою» він відмовився.

Джерело: Антикор

Предыдущая статьяПрокуратура обнародовала видео стрельбы полицейских по BMW в Киеве
Следующая статьяСегодня СБУ делает большую часть работы на фронте, но она продолжает заниматься бизнесом, — Боровик