Вищий адміністративний суд підтвердив законність зменшення норми споживання газу без лічильника. Таким чином, за газ доведеться платити вдвічі більше.

Відповідне рішення у справі № К / 800/49436/15 Вищий адміністративний суд виніс 28 січня. Залишено в силі постанову Окружного адмінсуду Києва і ухвалу Апеляційного адмінсуду, якими встановлено незаконність постанови Кабінету Міністрів від 29 квітня 2015 року № 237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників». Таким чином, ця постанова, яка вдвічі зменшила норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників, недійсна з моменту прийняття.

UBR нагадує, що були встановлені такі норми:

— При використанні газової плити за наявності централізованого гарячого водопостачання — 3 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін — 6 куб. м);

— При використанні газової плити за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача — 4,5 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін — 9 куб. м);

— При використанні газової плити і водонагрівача — 9 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін — 18 куб. м).

Підставою для визнання постанови незаконною стало те, що проект регуляторного акту не був жодним чином оприлюднений; відсутність аналізу регуляторного впливу акту та узгодження з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну регуляторну політику; порушення Кабміном принципу передбачуваності.

Оскільки визнана незаконною постанова не становить правових наслідків з моменту її прийняття (як вказав ВАСУ), за газ із весни 2015 року доведеться доплатити за старими нормами.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяОтряды Нацгвардии съезжаются в центр Киева
Следующая статьяДональд Трамп выиграл праймериз в Южной Каролине, Джеб Буш покинул президентскую гонку