В Черкаській області під час спроби надати хабар у вигляді двох тисяч доларів Сполучених штатів Америки (США) і талонів на 400 літрів пального за проходження атестації затримали виконувача обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області і заступника директора інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ України. Про це в понеділок, 28 березня, повідомив прес-відділ Генеральної прокуратури України.

«Генпрокуратурою спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції затримано керівника поліції Черкаської області та одного з керівників Національної академії внутрішніх справ України під час спроби надати хабар за проходження атестації», – йдеться в повідомленні.

Злочинців затримали при спробі передати «неправомірну вигоду у вигляді 2 тис доларів США та талонів на 400 літрів палива службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище».

В Генеральній прокуратурі уточнили, що затримані намагались дати хабар «заступнику голови Національної поліції України за сприяння, з боку останнього, під час проходження атестації підлеглими виконувача обов’язків начальника ГУНП в Черкаській області, а саме заступником начальника ГУНП в Черкаській області – начальником слідчого управління та начальником управління кадрового забезпечення».

Так хабарників затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище). Зараз триває досудове розслідування.

Варто зазначити,  за скоєне кримінальне правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяВ Кривом Роге обработали все протоколы: победил Вилкул
Следующая статьяДоплатити газовикам за 9 місяців таки доведеться