У російських підприємств й досі залишаються великі активи в Україні.

Пропонуємо вашій увазі інфографіку – у яких бізнес-сферах і понині успішно діють російські компанії, та які українські компанії перебувають у власності російських бізнесменів, підготовану сайтом «24».

Утім, вона — далеко не повна і, скоріше, ілюструє лише найвидимішу верхівку російського бізнесу в Україні, зауважує Еxpres.ua.  До прикладу, згідно з опублікованими нещодавно даними НБУ, насправді в Україні діють не два, а 9 банків, що є російською власністю, і, за словами голови НБУ, становлять понад 25% банківської системи України…

Нафтогазовий бізнес

Державна «Роснефть» володіє Лисичанським НПЗ в Луганській області, а також 141 АЗС. Компанії ЛУКОЙЛ досі належить українська нафтохімічна компанія «Карпатнафтохім».

Російська інвесткомпанія A1 володіє 24% нафтогазової Regal Petroleum, а московська Proxima Capital Group — 20% нафтогазової JKX Oil & Gas.

Виробництво

UC Rusal Олега Дерипаски володіє в Україні Миколаївським глиноземним заводом. У «Мечела» Ігоря Зюзіна є частково законсервований Донецький електрометалургійний комбінат. А у Evraz Романа Абрамовича та Олександра Абрамова — Донецький металургійний завод імені Петровського (виробництво сталі), «Баглійкокс» (виробництво металургійного коксу) і «Суха балка» (видобуток залізної руди).

Банки

У банківській сфері України працюють «Сбербанк Украина» російського державного «Сбербанка», а також — дочірній банк «Внешэкономбанка» — «Промінвестбанк».

Мобільні оператори

VimpelCom, підконтрольна структурі Михайла Фрідмана і його партнерів LetterOne, володіє найбільшим українським мобільним оператором «Київстар». Другий найбільший оператор – «МТС Україна» належить групі МТС.

Торгівля і сфера послуг

Російські компанії володіють відомими українському споживачу торговими марками Carlo Pazolini, O’stin (одяг), Greenfield, Tess (чай), Jardin (кава), Vitek, Scarlett (побутова техніка). І це далеко не весь перелік товарів російських виробників, які є на українських магазинних полицях.

Мережі

Чимало відомих українцям мереж ресторанів, магазинів також є власністю російського бізнесу: це мережа магазинів для спорту «Спортмастер», ресторани «Якитория», «Евразия», «Il Patio», «Планета Суши», «Желтое море», а ще — косметична фірма Faberlic та мережа книгарень «Читай-город».

Російськими є також туристичні фірми «Наталі Турс Україна» та «News Travel».

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяНа оренді нерухомості Гройсман заробляє у 18 разів більше, ніж у президії Ради
Следующая статья«Нет в парламенте фракций, которые бы вызывали уважение. Сплошной стыд», — журналіст