Розслідування пограбування ювелірного магазину Graff, яке сталося 20 серпня 2014 року, тривало цілий рік і лише в жовтні 2015 року справу передали до суду. З того часу не відбулося жодного судового засідання по суті: судді кілька разів брали самовідводи під різними приводами або не приходили фігуранти справ. Про це йдеться у розслідуванні «Пограбування по-прокурорськи» програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Знімальна група програми «Схеми» відвідала один з судів у справі Graff і особисто переконалася: підозрювані – фігуранти відео з прихованих камер – нікуди не ховаються.

На засіданні 29 березня одна з трьох суддів взяла самовідвід, а підозрювані та їхні адвокати, не чекаючи рішення суддів, забрали речі та покинули залу. Журналісти «Схем» намагалися поспілкуватися з одним із головних фігурантів справи – Павлом Козловим, який на відео поводиться як керівник «спецоперації», але коментарів не отримали.

Коли судді повернулися до зали, аби закрити чергове засідання, то не застали там не лише підозрюваних, а й прокурорів.

У Генеральній прокуратурі «Схемам» відповіли, що своїх працівників, які на відео спустошують ювелірний магазин, – запис додано до справи як доказ, – після службової перевірки звільнили з правоохоронних органів. А досудове розслідування, яке могло б притягнути їх до кримінальної відповідальності, все ще триває, хоча вже минуло півтора року.

20 серпня 2014 року прокурори та слідчі прийшли до ювелірного магазину Graff і під виглядом обшуку пограбували крамницю. На момент вчинення злочину двоє з підозрюваних були прокурорами, семеро – працівниками органів внутрішніх справ. Була ще й цивільна особа – понятий.

За інкримінованими статтями усім підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення.

Предыдущая статьяДекларации министров Гройсмана: доходы, машины и квартиры членов нового Кабмина
Следующая статьяМіліцейський реванш

2 КОММЕНТАРИИ

  1. «Коли судді повернулися до зали, аби закрити чергове засідання, то не застали там не лише підозрюваних, а й прокурорів.» — это вообще цирк и нонсенс! Я такого еще ни в одной стране не видел!

  2. В Украине все ветки власти покрывают друг друга в попытках обойти закон. Вот это ограбление и суд по этому делу – яркий пример такого покрывания.