Німецька авіакомпанія Lufthansa веде переговори про придбання акцій двох великих європейських авіаперевізників — скандинавської SAS, а також бельгійської Brussels Airlines, 45% якої вже знаходиться у власності німецької групи.

Купівля двох авіакомпаній посилить бюджетне крило групи — компанію Eurowings. За даними Reuters, переговори між Lufthansa і SAS ведуться з осені минулого року.

Деталі можливої угоди не розголошуються. Експерти, опитані агентством, стверджують, що Lufthansa зацікавлена в придбанні міноритарного пакета.

50% акцій SAS належить приватним інвесторам, а інша половина контролюється урядами трьох скандинавських країн — Швеції, Данії і Норвегії.

Щодо Brussels Airlines, джерела Reuters стверджують, що Lufthansa планує придбати 55% акцій і таким чином стати одноосібним власником авіаперевізника. За допомогою Brussels Airlines німецький флагман розраховує поліпшити маршрутну мережу в Африці.

Нагадаємо, що в групу Lufthansa входить кілька європейських авіакомпаній, в тому числі Austrian, Swiss і Eurowings. У 2015 році авіакомпанії групи перевезли близько 108 млн пасажирів. До відома, пасажиропотік SAS склав 30 млн чоловік, а Brussels Airlines — 7,5 млн осіб.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяУкраина превращается в очаг напряженности в самом центре Европы, — Foreign Policy
Следующая статьяЛогопед, бодибилдер и начальник «Винницаводоканала». Кто вошел в Кабмин Гройсмана?