Дизайнерський підрозділ автоконцерну Daimler AG презентував першу яхту бренду Mercedes-Benz під назвою Arrow460-Granturismo.

Один з її примірників вже було помічено біля берегів французького курорту Сен-Жан-Кап-Ферра, передає NEWSru.com. Це невелика суперстильна яхта завдовжки 14 метрів і завширшки близько 4 метрів, на яких з комфортом можуть розміститися до 10 осіб. Коштує «яхтомобіль» Mercedes від 1,7 млн доларів — залежно від комплектації, повідомляє The Daily Mail.

Що стосується технічних подробиць, то у рух Arrow460-Granturismo призводять два дизельні двигуни Yanmar 6LY3-ETP сумарною потужністю 960 кінських сил (або по 365 кВт кожен). Крейсерська швидкість яхти 28-30 вузлів (52-56 км/год) в умовах штилю. Максимальна швидкість — 40+ вузлів (74 км/год) при невеликому навантаженні. Ємність паливного бака – 1200 літрів.

Інтер’єр яхти оброблений нубуком і деревом евкаліпта. Люксовий плавзасіб, звичайно, не обійдеться без вбудованого винного льоху і першокласної аудіосистеми. Вікна суперяхти «навчені» автоматично регулювати сонячне світло.

Неофіційна назва яхти «Срібна стріла морів» — на честь гоночних моделей Mercedes Silberpfeil, що випускалися в 1930-х. Концепт був вперше представлений публіці на яхтовій виставці в Монако у 2012 році, а вже у 2013 році планувалося почати продажі. В результаті яхту ще доробляли два роки, і тільки тепер вона готова до продажу.

Перший тираж складе всього 10 ексклюзивних екземплярів, причому за задумом виробника від конкретної країни може бути лише один покупець: «Ми гарантуємо, що тільки одна людина в кожній країні зможе сказати: «Я — капітан першої «Срібної стріли морів», — запевнив представник розробника. Хто купив примірник, що плаває зараз біля Лазурного берега, не уточнюється.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяFacebook хочет платить пользователям за посты
Следующая статьяСбитая полицаями на пешеходном переходе Татьяна Комарницкая скончалась в реанимации. Подробности. Видео 18+