Українці легально працювали у приватній фірмі, що надає комунальні послуги та орендували помешкання в одному з будинків у Лігниці, в центрі міста. Нападники спершу сказали, аби українці не паркували свого авто біля будинку, а тоді почали бити. Постраждалі не знають, ким були нападники, повідомляє prostir.pl.

Українці почули від своїх кривдників, що вони повинні вимітатися з Лігниці. Інцидент підтвердили мешканці сусідніх будинків. За словами свідків, нападники постійно створюють проблеми також місцевим лігничанам.

Працедавець українців обурений нападом на українців. Вони добре працюють і він не хоче, аби вони поверталися в Україну. Постраждалі ж, натомість, сприйняли напад дуже серйозно і, тому, побоюючись за своє життя, виїхали з Лігниці.

Розслідування за фактом нападу на українців розпочала лігницька поліція. Постраждалі впізнали на світлинах двох з кривдників. За напад на національному ґрунті їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, а їхнє затримання, як запевнили у поліції, є лише справою часу.

У Польщі частішають випадки нападів на іноземців, зокрема на українців. Нагадаємо, нещодавно у місті Бжеще Малопольського воєводства нашого співвітчизника побили за український акцент.

Джерело: expres.ua

Предыдущая статьяАнтикорупційна прокуратура зацікавилася переатестацією суддів після сюжету «Схем»
Следующая статьяПочему ушла(и) Згуладзе?