Народний депутат від групи «Відродження» Євген Гєллєр назвав публікацію журналів готівкових витрат Партії регіонів за 2012 рік, так званої «чорної каси», «інсинуацією» та заперечив, що отримував з неї гроші на різні цілі.

«Це інсинуація», – сказав він біля парламенту журналісту програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». На уточнення, чи значить це, що він не отримував виплат, зазначених у документах, він відповів: «Абсолютно правильно».

В оприлюднених «Українською правдою» списках фігурують великі суми, які начебто отримував Гєллєр для різних партійних завдань. Так, наприклад, у документах Гєллєр Є.Б. отримував 160 тисяч доларів з призначенням «депутати в коаліцію», 395 тисяч доларів з призначенням «Наша Україна – Давиденко Андрій», 500 тисяч доларів з призначенням «ЦИК». Сумарно Гєллєр Є. Б., згідно з опублікованими даними, отримав 3,53 мільйона доларів.

Під час президентства Віктора Януковича Євген Гєллєр входив у фракцію Партії регіонів і очолював бюджетний комітет Верховної Ради. У пресі його називали «розпорядником каси» Партії регіонів.

У коментарі «Схемам» він зазначив, що ніколи не був «касиром Партії регіонів».

«У Партії регіонів я очолював контрольне управління. До його завдань належала перевірка партійних організацій на місцях», – пояснив він.

На запитання, чи опубліковані документи з бухгалтерії Партії регіонів правдиві, він відповів: «Я вважаю, що ні. І у мене питання, чому вони спливли через два з половиною роки».

Також депутат запевнив, що НАБУ до нього ще не зверталося з цього приводу, але він готовий співпрацювати.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Напередодні в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» Трепак заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців.

За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Детальний аналіз опублікованих документів дивіться у програмі «Схеми» у четвер о 21:50 на «UA:Першому» телеканалі та сайті Радіо Свобода.

Джерело: Радіо Свобода

Предыдущая статьяДобродомов: Трепака и Сытника необходимо позвать на антикоррупционный комитет из-за «черной бухгалтерии»
Следующая статьяПо закону Савченко освободили 866 убийц