Політик вважає, що полонянка могла листуватися і з керівництвом бандформувань.

Народний депутат від «Народного фронту» і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко натякає, що знайдено відповідь на питання про те, чому звільнена з російського полону депутат від «Батьківщини» Надія Савченко інколи робить «дуже дивні заяви» щодо війни на Донбасі. Про це Геращенко написав на власній сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи поширення повідомлення від Катерини Яресько.

У повідомленні зазначається, що волонтери проекту «Миротворець» знайдено докази того, що Савченко, перебуваючи в ув’язненні, вела переписку з представниками терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР». «Так, у жовтні 2014 року вона написала до листа до російської терористки Марії Коляді. Це з’ясувалося під час аналізу розкритої волонтерами проекту «Миротворець» поштової скриньки російської терористки Марії Коляди. Цей факт говорить про те, що доведена до відчаю Надія Савченко шукала будь-який варіант вирватися з російських катівень. І її можна в цьому зрозуміти», — зауважив Геращенко.

Разом із тим він припустив, що «недавні дивні заяви Савченко про необхідність прямих переговорів з лідерами терористичних організацій Захарченко та Плотницьким» могли бути обумовлені тим, що Надія могла писати схожі листи також і їм. «Скільки ще таких листів було написано Надією Савченко і кому – час і аналіз поштових скриньок керівництва «ЛНР» / «ДНР» покаже», — вважає нардеп від НФ.

У поширеному повідомленні «Миротворця» наявні фото документів, які волонтери отримали внаслідок доступу до поштових скриньок терористів.

Невдовзі на повідомлення Геращенка відреагувала сестра Надії Савченко Віра. У своєму Facebook вона зауважила, що йдеться про стару кореспонденцію, котра вже публікувалася, але не мала такої уваги, як зараз. А нардеп дістав ці листи «нафталінової шафи» і тепер «робить із них новину про зраду».

У відповідь сам Геращенко заявив, що раніше ця новина «пройшла повз нього». І «просто тоді майже ніхто не повірив у те, що це може бути правдою».

Нагадаємо, 7 червня депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що потрібно провести прямі переговори з «ДНР» і «ЛНР». Також вона зазначила, що готова особисто проводити переговори з ватажками терористів. Після цієї заяви з Савченко зустрівся президент України Петро Порошенко. За словами нардепа, президент проти ідеї прямих переговорів Києва з бойовиками «ДНР» і «ЛНР». «З президентом ми говорили сьогодні на цю тему. Президент дотримується тієї лінії, яку зараз озвучила СБУ, то безпосередньо обговорювати в тому контексті, як я хочу можна тільки звільнення заручників. В принципі я тільки це й збиралася обговорити», — сказала Савченко.

Згодом Надія пояснила, що готова вести прямі переговори з ватажками «ДНР» і «ЛНР», проти яких воювала на фронті, але не з політиками «республік». «Я готова говорити з тими людьми, з якими я зустрічалася в бою. Якщо я зустрічалася особисто Ігорем Теслярською, то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко, особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно… тобто я готова говорити про війну і про обмін полоненими з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини», — заявила Савченко. Однак лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко висловилася проти цієї ідеї. «Вести переговори — це означає принизити Україну, це означає легалізувати бандитів, це означає ніколи не вирішити військовий конфлікт. Тому що переговори з «маріонетками» і терористами ніколи не приводили до позитивних наслідків», — наголосила голова фракції.
Источник: tsn.ua

Предыдущая статьяНАБУ: Лукаш допросили по делу о «черной бухгалтерии» Партии регионов
Следующая статьяАваков может использовать силовые структуры, чтобы прийти к власти, – Лещенко