Управління державної охорони проводить службове розслідування щодо інформації, оприлюдненої на сайті Yanukovychleaks.org, про отримання позабюджетних готівкових доплат від колишнього президента Віктора Януковича працівниками УДО, які на той час охороняли його, а тепер охороняють президента Петра Порошенка, — повідомляє «Радіо Свобода».

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит за підписом начальника УДО Валерія Гелетея журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Щодо інформації, оприлюдненої на сайті «Януковичлікс», в Управлінні державної охорони України, в межах компетенції, на даний час проводиться службове розслідування», – ідеться у відповіді.

Дані з документів Yanukovychleaks свідчать, що щонайменше двоє нинішніх охоронців президента України Петра Порошенка отримували «чорні доплати» від екс-президента Віктора Януковича, якого охороняли раніше.

На ресурсі Yanukovychleaks – інтернет-сайті, де зберігаються скановані документи з Межигір’я, – «Схеми» знайшли згадки про Віктора Резніченка – співробітника Служби безпеки президента Управління держохорони, який охороняє Петра Порошенка. Є відомості про отримання ним коштів у іноземній валюті: у загальному списку відділу особистої охорони навпроти його даних – 1250 доларів. Та заробітна плата за серпень 2011 року – 1250 доларів.

У документах також фігурують дані про отримання коштів від Януковича теперішнім заступником начальника Служби безпеки президента Вадимом Чучковським. Суми готівкової доплати – 1550 доларів на місяць.

Чучковський у документах значиться як керівник відділення.

Чи справді за отримання коштів розписувалися саме Чучковський і Резніченко, в УДО відповісти не можуть – експертиз не проводили. «Проведення експертних перевірок в Управлінні державної охорони України не передбачено чинним законодавством», – зазначено у відповіді на запит.

Щонайменше чотири колишні охоронці екс-президента Віктора Януковича охороняють президента Петра Порошенка.

Предыдущая статьяПшонка и Арбузов сохранили свои незаконные угодья через Прокуратуру
Следующая статьяВ Ровно водитель маршрутки изнасиловал 19-летнюю девушку, не заплатившую за проезд