Кандидат Республіканської партії США на виборах президента Дональд Трамп закликав Росію знайти для нього електронне листування кандидата Демократичної партії Гілларі Клінтон, яке вона вела з приватної адреси в часи, коли була державним секретарем США, — повідомляє «Радіо Свобода».

Виступаючи перед журналістами, Трамп заявив, що Росія, як він сподівається, зможе знайти, за його словами, 30 тисяч електронних листів Клінтон, що були стерті з приватного поштового сервера.

Він також кілька разів демонстративно відмовився засудити дії тих, хто намагається вплинути на результат президентських виборів у США 8 листопада, коментуючи заяви, що до викрадення електронного листування працівників апарату Демократичної партії можуть бути причетні державні структури Росії.

«Якщо Росія, чи Китай, чи будь-яка інша держава має ці листи, то я, скажу відверто, був би радий їх побачити», – сказав Трамп, якого вже не раз звинувачували в симпатіях до Кремля.

У кампанії Клінтон відразу у відповідь звинуватили Трампа в заохоченні Росії до шпигування проти США і до втручання у внутрішню політику США.

У вівторок президент США Барак Обама заявив, що причетність державних структур Росії до викрадення листування демократів, публікація якого викликала скандал і зашкодила партії, дійсно можлива. Він підтвердив, що експерти виявили ознаки такої причетності. У Росії це вже кілька разів заперечили.

Трамп раніше заявляв, що в разі обрання він шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

Іще минулого місяця американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що апарат Демократичної партії попросив її розслідувати втручання в комп’ютерні системи, що почалося ще минулого літа. Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

Предыдущая статьяВ сети появились фото лиц, которые помогали «Беркуту» во время Майдана
Следующая статьяПрокуратура розслідує привласнення Росією української самопідйомної бурової установки