Кампанію Дональда Трампа у США очолив політичний технолог Пол Манафорт, котрий раніше працював на Віктора Януковича та Партію регіонів в Україні. Ми нагадаємо вам хто це такий і якими політичними досягненнями він славиться.

Росія допомагає Трампу?

Ще один скандал вирує в американській політиці, котрий із задоволенням смакують усі прибічники різноманітних теорій світової змови. Зокрема WikiLeaks перед зборами демократів в США, на яких Х. Клінтон висунули на роль президента, оприлюднив листи із сервера партії. З цієї кореспонденції випливло, що еліта партії ще від старту виборчих гонок робила ставки на Клінтон у її боротьбі з Б. Сандерсом.

Посилаючись на хакерів відомі інтернет-ресурси Штатів The New York Times та The Washington Post, відзначили, що зламали сервер особи причетні до Російської Федерації. А Роббі Мук, який керує кампанією Клінтон, сказав, що кібер-атака була спрямована на те, аби додати бонусів конкуренту Х. Клінтон — Д. Трампу.

Нагадаємо, що колишній власник світового конкурсу краси Д. Трамп, 22 липня був обраний офіційним кандидатом на пост президента Америки від партії республіканців. Він назвав заяви Мука “дотепним жартом”, зазначивши, що все це організували начебто тому, що він подобається президенту Росії.

Подобається Путіну

Але теза про те, що Трамп подобається Володимиру Володимировичу виникла не просто так. Адже американець та очільник Кремля постійно обмінюються симпатіями.

Українське питання є чудовим показником того, як Трамп відноситься до зовнішньої політики Московії і її диктатора. Зокрема, від команди республіканців пролунав тривожний дзвіночок для Києва. У США під час з’їзду партії із її програми було усунуто пункт про надання нашій державі летальної зброї.

Екс-посол Америки в Україні Стівен Пайфер сказав, що хто б не був ідеологом даної ініціативи і чим би він не керувався, все так трапилося, що документ кардинально відрізняється від закликів багатьох представників Республіканської партії США в Конгресі протягом довгого часу: надати Києву військову допомогу у формі летальної зброї.

Як повідомляють медіа США, зм’якшення пунктів щодо України сталося під впливом очільника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта.

Манафорт привів до влади Януковича

Нагадаємо, П. Манафорт довгий період часу був радником президента-втікача та Партії регіонів. При чому володар Межигір’я не єдиний одіозний політик із його списку. Адже Манафорт успішно керував кампаніями диктаторів Африки та Азії.

Як повідомляв раніше Мустафа Найєм, американські політичні технологи почали працювати в нашій державі ще одинадцять років тому, коли давали поради Рінату Ахметову. Сам Ахметов, будучи ініціатором співпраці регіоналів з  Манафортом,  називав його тільки “своїм другом”.

Американському політтехнологу вдалося успішно змінити образ та імідж президента-втікача і напрямки ведення виборчої кампанії ПР. Саме у той час Віктор Федорович почав використовувати українську під час своїх публічних виступів, його промови стали набувати змісту а вислови – логіки та послідовності. У цьому, власне, і була заслуга американця.

Також “Регіони” почали грамонтно організовувати партзаходи та проводити агітаційну кампанія на якісно вищому рівні.

Відвертий прихильник Януковича

Консультанти, які працювали в команді з Манафортом, відзначали, що він був переконаний в лідерських якостях Віктора Януковича, щиро вірив у нього і мав сумніви з приводу того, що його конкуренти із прозахідними лозунгами можуть принести реальну користь для України. Його безумовна віра в тогочасного лідера “регіоналів” отримувала щедру винагороду. Скільки точно грошей отримував американський політтехнолог невідомо, однак М. Найєм каже, що вартість Манафорта складала від двох до двадцяти мільйонів доларів США за одну кампанію.

Відзначимо, що завдяки американським технологіям ПР здобула дві перемоги: у 2006 і 2007 роках, набравши 1/3 голосів  українських виборців.

Аналітики стверджують, що саме американець доклав чимало зусиль і задля перемоги Януковича під час виборів президента України 10 років тому.

“Американський технолог був з Федоровичем до останнього моменту. І межигірський цар його дуже цінував”, — каже Сергій Гайдай, політичний технолог.

Наші джерела інформації переконані, що Манафорт вдало лобіював інтереси українського диктатора на теренах Заходу.

Ребрендинг для ПР

Але незважаючи на те, що Віктор Янукович покинув територію України, П. Манафорт керування українськими політкампаніями не полишив. Відомо, що він став консультувати “Опозиційний блок” два роки тому. Представники “Опоблоку” кажуть, що Манафорт під новим брендом допоміг їм опинитися знову у стінах парламенту.

Залучити до виборчої кампанії Пола рекомендував колишній глава АП С. Льовочкін.

Що очікувати від Трампа?

Пол Манафорт спілкуючись із журналістами американського телеканалу весною цього року запевняв, що постійно дуже ретельно та виважено обирає клієнтів. А що стосується України, то він просто хотів наблизити її до ЄС. При цьому політтехнолог переконаний, що в цій сфері він зумів досягнути своєї мети.

Але фахівці мають іншу думку: вони кажуть, що своїми діями Манафорт сприяв зближенню України із Російською Федерацією.

Тому експерти занепокоєні заявами Дональда Трампа, кампанію якого очолив Манафорт.

“Цілком логічно, що якщо Трамп стане президентом США, то він намагатиметься встановити тепліші стосунки із Кремлем, і все менше підтримуватиме Україну. Також він актуалізуватиме питання щодо Північноатлантичного Альянсу, що викликатиме “нерви”у Європи”, — прогнозує Пайфер.

А український політтехнолог С. Гайдай не бачить нічого дивного в тому, що після диктаторів Африки та Януковича, саме Дональд Трамп звернувся до П. Манафорта.

“Фактично Трамп може стати своєрідним Януковичем для США”, — зіронізував Гайдай.

Предыдущая статьяЛуценко: Cтатьи, по которым задержан Ефремов, предусматривают только арест
Следующая статьяГенпрокурор обещает новые аресты по делу Ефремова