Прем’єрка Великої Британії Тереза Мей ініціюватиме “брексіт” країни із Євросоюзу без участі законодавчого органу. І це враховуючи те, що голосування за вихід Британії із ЄС в парламенті країни могло б зупинити цей процес.

У премєрки достатньо повноважень

Тереза Мей ще до початку переговорів про “брексіт” вирішила не консультуватися із парламентом. Як повідомляє видання “Телеграф”, вона має результати висновків юристів про те, що прем’єр-міністр має достатньо виконавчих повноважень, аби самостійно надати Євросоюзу заявку про вихід із його лав. Усе це прописано в п’ятдесятій статті Лісабонського договору. Відповідно до цієї процедури і стартують офіційні переговори з Брюсселем щодо “брексіту”.

2 роки на вихід

Передбачається, що переговорний процес може тривати максимально два роки. Про це повідомляється у матеріалі опублікованому від 26 серпня.

Але “Телеграф” відзначає, що у Великій Британії є дуже популярною думка про те, що через юридичну необов’язковість результатів плебісциту про вихід держави із Європейського союзу, таке рішення має спершу ухвалити Палата громад (нижня палата британського парламенту).

Економічно “брексіт” невигідний

Противники “брексіту”, зокрема Тоні Блер, переконані, що голосування в парламенті могло б відмінити вихід країни із ЄС, адже це завдає потужної шкоди економіці. Додамо, що дві треті парламентарів Великобританії виступають проти “берксіту”.

Як стверджують джерела видання, Тереза Мей затягувати з виходом Великобританії із ЄС не буде, адже керуватиметься логікою “Брексіт значить брексіт”.

 

Предыдущая статьяПолиция: По факту обнаружения подпольного морга под Киевом открыто уголовное производство
Следующая статьяДействующая система субсидий – это перекачка денег из бюджета в карманы монополистов, – эксперт