Для того, аби настало перемир’я на Донбасі у Європі готують новий документ, котрий поновить “нормандський формат” зустрічей. Передбачається, що правила розроблятимуться за участі ОБСЄ. Про це повідомив міністр закордонних справ ФРН.

Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про те, що за участі ОБСЄ пишуть новий документ, спрямований на те, аби налагодити конфлікт на Сході України. Про це він зазначив в столиці Норвегії четвертого вересня.

“Спільно з ОБСЄ ми ретельно розробляємо нові правила, аби мир на території Донбасу було збережено”, — говорить Штайнмаєр.

За його словами, наразі йде підготовка, після якої згодом проведуть зустріч на рівні міністрів. Також німецький урядовець додав, що нові правила будуть оформлені офіційно вже впродовж декількох тижнів. Однак який саме документ і як він виглядатиме він не сказав.

Очільник міністерства закордонних справ ФРН ще раз наголосив на тому, що не задоволений тим, як “мінські угоди” виконує Україна та РФ, відзначивши, що територія Донбасу на сьогоднішній день не може вважатися дійсно безпечною.

Нагадаємо, що 4 вересня Ангела Меркель в межах саміту “великої двадцятки” зустрілася з російським президентом В. Путіним та президентом Франції Ф. Олландом. Останній сказав, що зараз варто повернутися до “нормандського формату”, щоби якнайшвидше врегулювати конфлікт на Донбасі.

 

Предыдущая статьяРада досрочно лишила мандата Сторожука
Следующая статьяВласть никогда не поднимет руки на «Интер»