Голова Нацради Юрій Артеменко запропонував керівництву телеканалу «Інтер» визнати той факт, що причиною підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» 4 вересня стала редакційна політика каналу.

Про це він заявив в ході засідання парламентського Комітету з питань свободи слова, повідомляє «112 Україна».

«Пан Олександр (директор «НІС»Пилипець. – Ред.), ви повинні визнати, що причиною цього стала саме ваша програмна концепція. Я згадую події 1 січня два роки тому, коли бувзафіксований випадок з піснями (трансляція «Інтером» виступів російських співаків. – Ред.). Ми винесли попередження, розуміючи, що в суді ми програємо, але ми пішли з вами на мирову угоду, щоб ви прописали, що будете дотримуватися чесності та об’єктивності. Я свою позицію не як голова Нацради висловлюю, а як громадянин… Коли на каналі «Україна» був серіал «Не зарікайся», ми говорили: хлопці, в цьому світі, коли гинуть матері, будьте уважні. «Україну» залили кров’ю, вас підпалили. Якщо не схаменетесь, завтра вас застрелять, і ніхто нічого не зробить», — заявив Юрій Артеменко.

 

«На тлі того, що відбувається, вже ті штрафи, з якими ми боролися, вже такий дитячий садок, чим далі, тим страшніше. Давайте шукати механізми. А підпал «Інтера» ми засуджуємо», — резюмував він.

На цьому ж засіданні Комітету Олександр Пилипець заявив, що за попередніми й неофіційними даними, збитки телеканалу «Інтер» від пожежі складають близкь 430 тис.доларів.

 

Предыдущая статьяРоссия может снова подняться до статуса сверхдержавы после заключения сделки с США по Сирии
Следующая статьяОльга Герасим’юк: «Квартал 95», який назвав Україну попрошайкою, просить у Держкіно 14 млн