Джон Бреннан, очільник Центрального розвідувального управління каже, що спецслужби Російської Федерації продовжують використовувати агресивні інструменти під час збору інформації. Тому він переконаний, що США мають неодмінно взяти до уваги те, що РФ моніторить інформацію саме таким чином і те, як вона її потім використовуватиме.

Технічні можливості в Росії є

Керівник ЦРУ Дж. Бреннан повідомив, що російські хакери мають усі технічні можливості, аби США завжди були готові до рішучих дій. За його словами, можливості спецслужб Російської Федерації є “дуже витонченими і надвисокими”.

“Переконаний, що ми маємо буди на сторожі того, що хакери з РФ можуть зібрати всі дані в кібернетичному просторі. І ми повинні бути напоготові, адже невідомо ще, як вони можуть використати зібрану інформацію”, — повідомив Джон Бреннан в неділю одинадцятого вересня на каналі СВS.

Росія хоче вплинути на вибори президента в США?

Очільник ЦРУ так і не дав відповіді на питання про те, чи робить спроби Російська Федерація якимось чином вплинути на процес виборів американського президента. Але відзначив, що Центральне розвідуправління займається розслідуванням кібератаки на електронну скриньку національного комітету Демократичної партії. Саме в цій атаці звинувачують хакерів з РФ. Бреннан акцентував увагу на тому, що спецслужби Росії продовжують використовувати незаконні агресивні інструменти для збору конфіденційних даних.

Хакери виклали в мережу 20 тисяч документів “демократів”

Нагадаємо, що відповідно до свідчень експертів США в сфері кібернетичної та інформаційної безпеки, понад двадцять тисяч документів Демократичної партії були оприлюднені на інтернет-ресурсі Wikileaks у липні. До взламу скриньки демократів найімовірніше, на думку експертів, причетні російські спецслужби.

 

Предыдущая статьяВеликобритания хочет ввести рабочие визы для граждан ЕС
Следующая статьяЯк живуть США після жахливих терактів 11 вересня: 15 років потому