Після того як ХДС програла вибори, Ангела Меркель не шкодувала критики для політсили. Хоча й і з іншого боку – вона була дуже рішучою. Аналітики пророкують, що канцлерка збирається йти на ще один строк.

Канцлерка ФРН має бойове налаштування, незважаючи на всю самокритичність. Після масштабного фіаско на виборах до бунденстагу Берліну, вона взяла усю відповідальність на свої плечі. Меркель є і рішучою, і водночас абсолютно спокійною. Саме такою повинна бути кандидат від Християнсько-демократичною союзу на наступних виборах до законодавчого органу Німеччини.

“Якби у мене була можливість повернути час в іншу, зворотню, сторону… — меланхолійно каже Меркель виступаючи перед пресою,  — політична діяльність – це дії тут і зараз, спрямовані на майбуття. Тому той хто дуже переймається минулим, може стати соляним стовпом, який описано в Біблії в Старому завіті, коли жінка подивилася назад на зруйноване місто Содом. Але й без споглядання минулого ми не зможемо діяти повноцінно. Адже там приховані «промахи» і похибки – в міграційній, зокрема, політиці”.

За словами канцлерки, німці не є переможцями з політики інтеграції.

 

Мало спілкування з німцями

Канлер ФРН показово робить висновки з похибок минулого періоду і демонструє ахіллесові п’яти своєї політичної діяльності. Чи точніше Меркель каже, що в неї були помилки в плані спілкування і комунікації. Адже Ангела вже не стверджує: “у нас все вийде, впораємося”. Так вона казала в кризовий період, під час навали мігрантів. Саме ці слова часто використовувалися для політичних махінацій.

Меркель хоче зробити чіткі і зрозумілі висновки. Зокрема це має стосунок до Дублінської угоди, яка регламентує засади політики ЄС щодо мігрантів. Меркель хоче її підкоригувати.

Німецька канцлерка каже, що робить все можливе, щоб 2015 рік не повторився  — саме тоді в Європу ринули мільйони біженців.

Також Ангела Меркель не має шкодувань щодо тодішнього рішення надати мігрантам притулок. Вона переконана, що ФРН подолає ці випробування і виклики і стане кращою, аніж була.

Говорячи це, вона переповнена емоціями науковця, експеримент якого має успіх. Але з іншого боку, її вислови звучать самокртичино не тільки як для очільника Християнсько-демократичного союзу, а й як для канлера ФРН.

У будівлі Конрада Аденауера її промова має  тривалість 13 хвилин. Це задовго як для формату комунікації із медійниками. Вона, наче дуже емоційно переймається тим, що вибори були непереможні для її політсили у Мекленбурзі – Передній Померанії і столиці Німечччини.

 

Канцлерка ще всім покаже

Після поразки аналіз ситуації пройшов без конфліктів і скандалів. Однак представники ХДС мали значне занепокоєння.

“Ситуація зараз справді є дуже серйозною”, — визнають представники Християнсько-демократичного союзу.

Сьогодні вони намагаються порозумітися з ХСС із Баварії, яка їм є близькою. І подолати страхи і упередження соціуму щодо біженців. Меркель усвідомлює, що вона ніколи не зможе переконати тих, хто верещить “Геть канлерку Ангелу”. Саме тому вона і демонструє емоції.

Ангела наврядчи відчуває себе переможеною. Вона не хоче такою бути. Канцлер прагне ще раз продемострувати усім свої можливості та потенціал. Хоча прямих заяв, щодо балотування на цю посаду вона ще не робила. Однак чітко дала зрозуміти, що налаштована рішуче.

Предыдущая статьяУкраинская полиция пересядет на полноприводные гибриды Outlander
Следующая статьяЗа россиянами ФСБ установит слежку в Интернете