На фабриці “Рошен” у Росії працівникам пропонують удвічі вищі зарплати, ніж в Україні

Кондитерська компанія “Рошен”, якій, за твердженням оточення Порошенка, не дають розвиватися в Росії, нарощує масштаби. Цими днями компанія Порошенка у Росії активно наймає нових працівників, пише газета «Експрес».

Як свідчить сайт пошуку роботи russia.trud.com, підприємство потребує фасувальників упаковань, а також торговельних представників та супервайзерів у низці міст Росії — у Калузі, Магнітогорську, Челябінську, Тулі, Смоленську, Нижньому Тагілі й інших.

Рівень запропонованої зарплати в перерахунку на гривні — від 10 до 28 тисяч гривень.

Ще місяць тому на сайті була уміщена інформація про понад 20 вакансій. Нині ж їх залишилося лише сім. Для прикладу, торговельному представникові компанії “Рошен” у Калузі обіцяють зарплату від 25 до 43 тисяч рублів (нині це 10 — 17,2 тисячі гривень). Серед вимог до працівника — досвід роботи 1 – 3 роки, відповідальність, комунікабельність, активність, наявність особистого автомобіля. Обов’язками торговельного представника “Рошену” є пошук і робота з клієнтами, виконання плану продажу, контроль дебіторської заборгованості. Зайнятість — повний день.

Супервайзерові торговельних представників у Магнітогорську пропонують ще вищу зарплату — до 60 тисяч рублів (24 тисячі гривень). Щоправда, вимоги до нього вищі, й обов’язків у нього більше.

А тепер спробуємо пошукати схожі вакансії в Україні. Заходимо на сайт work.ua і ось що бачимо. “Рошен” шукає торговельних представників із власним авто у Львові, Ковелі, Харкові, Вінниці. Їм пропонує нижчі зарплати: 8,5 тисячі гривень, 11,2 тисячі, 12 тисяч… Як це розуміти?

— Чим можна пояснити різницю в оплаті працівників “Рошену” в Україні і в Росії?

—  Судячи з усього, керівництво компанії “Рошен”, пропонуючи вакансії для росіян, бере до уваги, рівень тамтешніх зарплат, — каже експерт з економічних питань Всеволод Степанюк. — Ні для кого не секрет, що в Росії заробляють утричі-уп’ятеро більше, ніж в Україні (щоправда, ціни там набагато вищі). Середня зарплата в РФ становить 36 тисяч рублів (це 14,4 тисячі гривень), тоді як у нас — трохи більше як 4 тисячі гривень.

Хай там як, та політика Порошенка неприпустима. З одного боку, він називає Росію агресором та закликає міжнародну спільноту розширювати санкції проти Москви. А з другого — провадить на її території бізнес і справно платить податки до російського бюджету, де-факто фінансуючи цим, зокрема, й армію країни-агресора.

Джерело: Експрес Online

Предыдущая статьяСколько продлятся проверки е-деклараций чиновников
Следующая статьяМихаил Добкин о таблетках и туре брата