Фракція «Батьківщина» вимагає від Президента та його фракції в парламенті негайно відкликати законопроект № 5535, яким попри  мораторій на продаж сільськогосподарської землі передбачається її продаж вже в 2017 році.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

Політик також наголосила, що «Батьківщина» наполягає на продовженні мораторію на продаж землі на п’ять років та ініціює проведення Всеукраїнського референдуму з цього питання.

Тимошенко нагадала, що нещодавно на десятитисячному аграрному форумі, проведеному за ініціативою «Батьківщини», було ухвалено  рішення про недопустимість розпродажу землі сільськогосподарського призначення, після чого спільно з аграріями та фермерами фракція добилася ухвалення Закону про продовження мораторію до 1 січня 2018 року.

За словами Тимошенко, попри це, минулого тижня депутати від фракції БПП внесли до парламенту законопроект № 5535, згідно з яким землю сільгосппризначення хочуть зробити товаром вже в 2017 році.

Ці депутати представляють не тільки Президента, а й великі аграрні мафіозні утворення, які мають сьогодні у своєму розпорядження сотні тисяч сільськогосподарської землі, заявила Голова партії.

«Не зважаючи на прийняття закону про продовження  мораторію на продаж сільськогосподарської землі, Президент хоче вже в 2017 році започаткувати її розпродаж. Це не просто подвійні стандарти, це реальне розграбування України, залишків того, що у нас залишилось», – пояснила вона.

 

Предыдущая статьяСитуация с гриппом на следующей неделе должна стабилизироваться благодаря карантину и каникулам, — медики
Следующая статьяС 17 декабря купить больше двух жетонов в метро Киева будет невозможно