Мікрорайон Академічний переважно позиціонується як муніципальне житло. Його забудовують 5-поверхівками.

Також тут є котеджна забудова. Зараз тут вже є до 20 будинків, але це лише приблизно п’ята частина того, що планується тут звести, повідомляє кореспондент Vlasno.info. Біля мікрорайону є приблизно 60 гектар поля, яке з 2014 року орендує концерн «Поділля».

1

 

Поле складається з окремих земельних ділянок, цільове призначення котрих «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового

2

– Я тут влітку люблю прогулюватися, бо це чудові місця. Тут відкривається неймовірна панорама Вінниці. На цьому полі кожен рік щось росте. Якось тут насіяли кукурудзу, а цього літа тут ріс соняшник. Якщо ви кажете, що це поле з 2014 року належить концерну «Поділля», то хто тоді досі його засіює сільгоспкультурами і заробляє з цього? – каже вінничанин Артем Мухортов. Також у нашому попередньому дослідженні ми виявили, що відповідно до генерального плану міста Вінниці, ці землі призначені для садибної житлової забудови.

Згідно з генеральним планом міста, цю місцину обігне об’їзне шосе, поруч буде кладовище та автомобільний трек.

 

3

На самому краю цього поля є земельна ділянка площею 36 соток, яка належить Свято-Ільїнському храму Української Православної Церкви. Право власності на цю ділянку вони набули 20 липня 2016 року. Згідно з бізнес-пошуковою системою YouComtrol цю релігійну організацію заснували 20 фізичних осіб і керівником є Степан Синюк.

Зареєстрована організація за адресою Герцена, 16. Зараз на місці майбутнього храму знаходиться будівельна будка.

 

4

5

Степан Синюк не має зареєстрованих на себе приватних підприємств. Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, йому належить частину будинку за адресою Герцена, 16. Також йому належить земельна ділянка під цим будинком. Розташована ця будівля по дорозі до П’ятничанського парку. Зовні це звичайний будинок, ніяк не схожий на молитовний будинок. Навпроти майбутньої церкви, де планують прокласти магістраль, вздовж лісу розташовані ділянки.

У майбутньому тут розташуються приватні будинки. Серед цих земельних ділянок є ділянка у 10 соток, яка належить члену «Опозиційного блоку» Валерію Моричереді. Він балотувався у 2015 році на депутата Вінницької міської ради. Родині Валерія Моричереди належить також дві ділянки біля річки Південний Буг на Старому місті.

Джерело: Власно

Предыдущая статьяИз-за снегопадов в Украине все еще ограничено движение в двух областях
Следующая статьяУничтожение памятника во Львовской области – провокация, направленная на обострение отношений между Украиной и Польшей – Вятрович