Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко та позафракційний Володимир Парасюк зустрілись з міністром фінансів Олександром Данилюком, який пообіцяв найближчим часом повідомити позицію Мінфіну щодо законопроекту 5567, який врегулює проблему тимчасового ввезення автомобілів на іноземній реєстрації.

Нардепи відвідали попереджувальний мітинг автомобілістів з усіх регіонів України під Кабінетом міністрів з вимогою ухвалення законопроекту 5567.

«Сьогодні на території України знаходиться близько 1 млн. 500 тисяч таких автомобілів, які не сплачують жодної копійки до Державного бюджету, тому що закон цього не передбачає. В разі ухвалення закону до бюджету надійде близько 9 млрд гривень», — заявив Дерев’янко.

«Ми були в Кабміні, спілкувались з міністром фінансів Данилюком, пояснили йому суть. Він пообіцяв нам за короткий період часу законопроект 5567 вивчити і дати свою точку зору. Думаю, що це важливо, щоб на підставі позиції міністра фінансів була сформована точка зору всього Уряду», — пояснив нардеп.
За його словами, прем’єр-міністр Володимир Гройсман не знайшов часу для зустрічі, однак автори законопроекту сподіваються, що найближчим часом така зустріч відбудеться.
«Адже для профільного комітету, для Верховної Ради дуже важлива позиція Уряду та Президента, щоб цей закон був не тільки проголосований Верховною Радою, а ще й підписаний Президентом України», — підкреслив парламентар.

За словами Дерев’янка, законопроект 5567 передбачає:
1.  Можливість і право українського громадянина тимчасово ввозити автомобіль на іноземні реєстрації в Україну.
2.  Необхідність сплачувати за це кошти в державний бюджет (приблизно від 120 до 250 і більше євро на рік), залежно від автомобіля;
3.  Протягом 2 місяців з дня набрання чинності закону всі автомобілі, які мають певні порушення по митниці, зможуть пройти офіційну процедуру оформлення тимчасового ввезення, сплативши ці платежі.
4.  Бійцям АТО надається можливість завезти один автомобіль, не сплачуючи  цей платіж.
5.  Всі правоохоронні органи отримають можливість контролювати власників таких автомобілів, так як громадяни України декларуючи тимчасове ввезення несуть відповідальність за такий автомобіль, що збільшить безпеку і контроль.

Дерев’янко повідомив, що проти  цього законопроекту сьогодні виступають корупціонери, які оббирають українців громадян, митниця, прикордонна служба, фіскальна служба.

Також, за його словами, проти ухвалення закону налаштовані кілька олігархів, які контролюють вітчизняний автопром.
«Але цей закон не впливає на нові автомобілі, а стосується автомобілів 7 річних і старших 7 років», — підкреслив Дерев’янко.

Нагадаємо, позафракційні народні депутати Юрій Дерев’янко та Володимир Парасюк зареєстрували законопроект 5567, який врегульовує проблему, пов’язану з використанням автомобілів на іноземній реєстрації та тимчасового ввезення громадянами України таких автомобілів до 1 року. Співавторами законопроекту вже стали понад 100 народних обранців.

24 січня власники автомобілів на іноземній реєстрації з усіх регіонів України проводять попереджувально-інформаційну акцію з вимогою ухвалити законопроект № 5567, який врегулює проблему тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією в Україну. Близько 400 автомобілів частково перекрили шість контрольно-пропускних пунктів до м. Києва (Одеський, Обухівський, Житомирський, Ірпінський, Броварський, Бориспільський). Частина мітингувальників о 12.00 зібралась біля Кабміну, щоб висловити свої вимоги до уряду.

Джерело: «ВОЛЯ»

Предыдущая статьяСтарший сын генпрокурора Луценко сделал родителям подарок почти на 300 тысяч гривен
Следующая статьяГлава Львовской ОГА пообещал очистить город от мусора за 7 дней