Розгляд справи щодо впійманих на хабарі  чотири роки тому суддів Солом’янського райсуду Алли Демидовської та Андрія Макухи досі не розпочався. Про це ідеться у сюжеті Юлії Самсонової для програми «Наші гроші. Досудилися». Наприкінці січня 2017 року Апеляційний суд Київської області залишив у силі рішення попередньої інстанції, яким обвинувальний акт щодо суддів черговий раз повернули прокуратурі.

Колегію, яка ухвалила відповідне рішення, очолював суддя Олександр Миколюк. У відповідь на питання журналіста, чому він разом з колегами ухвалив таке рішення, суддя Миколюк дав вкрай плутане пояснення. «Єсть там формальні порушення, і єсть порушення по суті справи. Там не визначені норми закону, якими регулюється конкретний закон. Вони принімалися, мінялися… закон в різних редакціях. Слідство, на жаль, цього не зазначило. Ви ж бачите, що там є і формальність, що незазначені адреси, за якими проживають обвинувачені. І ще ряд порушень, без усунення яких проблематично буде…  Я вам і так багато наговорив, вибачте».

У прокуратурі вважають, що власники мантій просто не хочуть слухати справу проти колег. «Я пов’язую факти неодноразового повернення обвинувального акту прокурору з судовою корпоративністю», — заявив Руслан Савров, прокурор Прокуратури міста Києва.

Щоправда, робота прокуратури також не бездоганна. У останньому обвинувальному акті була вказана неправильна адреса одного з обвинувачуваних. До того ж, правоохоронці забули арештувати майно суддів під час досудового розслідування, незважаючи на те, що покарання за хабарництво передбачає не лише позбавлення волі, а й конфіскацію майна.

У березні 2013 роки Служба безпеки України разом з Прокуратурою м. Києва спіймали на хабарі двох суддів – Андрія Макуху та Аллу Демидовську, а також адвоката Євгена Педенко. Служителі Феміди, за версією Служби безпеки України, яка і викрила злочин, начебто одержали $7 тис.  за прискорення розгляду справи щодо порушення митного законодавства. У спецслужбі стверджують, що за попередньою домовленістю Алла Демидовська мала одержати $5 тис., а Андрій Макуха — $2 тис. Однак під час досудового розслідування сума хабара змінилася.  За версією прокуратури, Алла Демидовська одержала від митного порушника все ті ж $5 тис., а Андрій Макуха – лише $500. Причому, під час обшуків у його робочому кабінеті знайшли ще менше — $400.

До кінця лютого у Прокуратурі м. Києва обіцяють знову направити справу щодо суддів до Києво-Святошинського райсуду Київської обл. Цей суд вже повертав обвинувальний акт щодо Алли Демидовської та Андрія Макухи в 2016 році.

Предыдущая статья«Дебил, альфонс, пупс»: В Раде проходит выставка портретов российских политиков
Следующая статьяУ 27-летней замминистра энергетики Натальи Бойко уже есть новый джип Toyota и около миллиона налички